Продадоха комикс за Супермен за 3,25 милиона долара

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9686102 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Едно от малкото копия на комикса, който представя супергероя Супермен пред света, беше продадено за рекордна сума, предаде Асошиейтед прес

За първия брой на "Екшън комикс", който беше предложен на частна продажба, организирана от компанията за онлайн търгове КомикКънект, беше платена сумата от 3,25 милиона долара. Тя е малко по-висока от предишния рекорд от 3,2 милиона долара, поставен при продажбата на търг на друго копие през 2014 г., предаде БТА. 

Комиксът, публикуван през 1938 г., "наистина поставя началото на супергеройския жанр", казва Винсънт Зързоло от КомикКънект, който е бил посредник при продажбата. Първият брой разказва на читателите за произхода на Супермен, как той е дошъл от друга планета на Земята, където се представя за Кларк Кент.

Продавачът на въпросното копие го купил през 2018 г. за малко над 2 милиона долара.

Зързоло обяснява, че макар първоначално от комикса да са били публикувани стотици хиляди екземпляри, днес се смята, че съществуват само около 100 копия в различно състояние. Той допълва, че продаденото за рекордна сума копие е сред най-добре запазените.