Членове на кралската фамилия ще придружават Елизабет II на бъдещите й изяви

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9702599 www.24chasa.bg
За 60-ата година от брака си с принц Филип кралица Елизабет II направи семеен портрет с четирите си деца. СНИМКИ: Ройтерс

Членове на кралската фамилия няма да оставят кралица Елизабет II да "върви сама" на бъдещите й публични изяви. 

"Смъртта на принц Филип е огромна загуба", заяви източник пред "Дейли мейл".

Принц Чарлз, Камила, принц Уилям и Кейт Мидълтън ще придружават кралицата по събития, след като изтекат двете седмици национален траур. Принц Едуард и принцеса Ан също ще я подкрепят, когато тя отново се върне към задълженията си.

Елизабет II и Кейт Мидълтън
Елизабет II и Кейт Мидълтън

"Херцогът на Единбург е незаменим, но отдадеността на кралицата към ангажиментите й не намалява", коментира още източникът.

Принц Чарлз и Камила
Принц Чарлз и Камила

„Никой отделен човек никога не би могъл да заеме мястото на херцога, но може би всички те, ако се обединят, ще запълнят част от празнотата“, заяви той.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън
Принц Уилям и Кейт Мидълтън СНИМКА: РОЙТЕРС

„Ако се вгледате в периода на пандемията, голяма част от работата на Кралското семейство вече се ръководи от принц Чарлз, Камила, принц Уилям и Катрин", посочва друг източник на "Дейли мейл".

Принц Филип придружаваше Нейно височество на всичките й публични изяви до 2018 г., когато той се оттегли от официалните си кралски изяви. Съпругът на кралица Елизабет II не бе до нея само веднъж на събитие и то защото беше в болница.

"Когато той беше наоколо, тя винаги беше много по-щастлива и спокойна. В нея имаше истинска блясък. Те изпитваха такава обич и уважение един към друг. Това е огромна загуба, така че е логично най-близките на кралицата да поемат неговата роля", коментират от кралския двор.

В неделя принц Хари се прибра във Великобритания за погребението на дядо си принц Филип. Това е първото му завръщане в страната, откакто с Меган Маркъл се оттеглиха от кралските си задължения.