Гилдията на дизайнерите на костюми почита Шонда Раймс и Бетси Биърс

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9704177 www.24chasa.bg
Телевизионните продуцентки Шонда Раймс и Бетси Биърс ще получат почетната награда на американската Гилдия на дизайнерите на костюми за участието им в създаване на подходящи гардероби, разкриващи особености за героите.

Как детайлите могат да разказват история

Телевизионните продуцентки Шонда Раймс и Бетси Биърс ще получат почетната награда на американската Гилдия на дизайнерите на костюми за участието им в създаване на подходящи гардероби, разкриващи особености за героите, съобщи Асошиейтед прес.

Шонда Раймс
Шонда Раймс СНИМКА: РОЙТЕРС

Наградата "Изтъкнат сътрудник" на гилдията ще бъде връчена на продуцентките на сериалите "Анатомията на Грей" и "Бриджъртън" на виртуалната церемония довечера в Туитър от актьора Никола Кофлан.
Шонда Раймс и Бетси Биърс подчертаха майсторството на дизайнерите на костюми, които са работили с тях.

Раймс каза, че дизайнерите на костюми са я научили да разбира различните нюанси на модата, предаде БТА.

"В началото на кариерата ми в "Анатомията на Грей" носех панталони като пижама, пуловери и една и съща червена тениска всеки ден - призна тя. - Нямах никакво чувство за мода. За мен е прекрасно, че не разбирах нищо от дрехи, а дизайнерите на костюми ме научиха за модата и как детайлите могат да разказват история."

Биърс изтъкна, че костюмите са много важни в нейните проекти, защото гардеробът на героя привлича най-много внимание.

Шонда Раймс и Бетси Биърс работят заедно от 2002 г. - по сериалите "Скандал", "Как да ни се размине за убийство", "Частна практика".
Сред предишните лауреати на почетната награда на Гилдията на дизайнерите на костюми са Мерил Стрийп, Куентин Тарантино, Джъд Апатоу, Клинт Истууд, Гийермо дел Торо.