Картина за фондацията на принц Албер II на изложба в София

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9708049 www.24chasa.bg
Изложбата бе официално открита на 13 април. СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Картина, специално създадена за фондацията на принц Албер II, е част от новата изложба в галерия “Оборище 5”. Експозицията, която бе официално открита на 13 април, е на художничката Миглена Шанова-Мигал и ще може да бъде видяна до 17 април.

Картина за фондацията на принц Албер II на изложба в София

Произведенията на изкуството, които представя, са създадени със специална и уникална по рода си техника - Grapo. Този абсолютно различен метод на работа е разработен от самата Миглена Шанова през 2002 г. и е вид смесица между графика и живопис. Талантливата художничка работи с акрил и масло, като включва много златни бои. Картините са двуизмерни и погледнати от различен ъгъл, се виждат различни образи. Работи се върху материал с прозрачна повърхност, а самите картини се рисуват от обратната страна като негатив. Това прави създаването им изключително трудно. Заради сложната изработка няма как да бъдат направени копия на отделните творби, така че със сигурност всяка една е абсолютно уникална.

Картини на Миглена Шанова са представяни на изложби по цял свят. Мигал създава творби и за фондацията на принц Албер II. Самият той също има в личната си колекция картина на българската художничка.