Баба Мина от село Царимир подкара сто и първата година

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9725572 www.24chasa.bg
Столетницата баба Мина с кметовете на град Съединение, село Царимир и гостите СНИМКА: НИКОЛАЙ ЧАПАНСКИ

Столетницата все още се грижи за дворчето си и е забравила лекарствата. Обича домашно винце, сирене и прости селски манджи

Още една столетница беше вписана в регистрите на Пловдивска област. Баба Мина Гърева от село Царимир празнува своя 100-годишен юбилей  и домът й се изпълни с много гости.

Тържеството бе организирано от нейните близки и кметицата на Царимир Атанаска Бешликова, която подчерта, че през последното десетилетие в селото не е имало столетник. Празникът уважи и кметът на община Съединение Атанас Балкански, който зарадва юбилярката с огромен букет, торта, подарък и поздравителен адрес.

Мина Гърева е родена през април 1921 г. в селско-работническо семейство. Още твърде малка с двамата й братя Стоил и Йордан загубват майка си, но намерат сили и се справят в живота.

Радва се на две дъщери, четири внука и четири правнуци. За нея имаше специален поздрав от виртуозния музикант Христо Коритаров, който засвири с гайдата, а талантливата Дима Попова изпя „Рипни, Калинке“. От уважение към юбилярката съседът Койчо Червенков си облече народната носия и вдигна наздравица за повече дълголетници в Царимир.

Възрастната жена все още се грижи за дворчето си и е забравила лекарствата. Обича домашно винце, сирене и прости селски манджи.