Чрез Зуека Марта Вачкова получи от плевенски художник портрет на баща си

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9726284 www.24chasa.bg
Вачкова позира с портрета на баща си. СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА АКТРИСАТА

Николай Нинов изобразява Григор Вачков в любимата роля на актьора – Банко от “Мъжки времена”

“Мартина, страхотен художник от Плевен е направил портрет на баща ти и иска да ти го подари”, с тези думи Васил Василев - Зуека се обажда на Вачкова преди няколко дни. Авторът на платното е Николай Нинов, приятел на актьора, който също рисува.

“Този човек направо ми събра акъла. Как работи и подарява във време, в което всички са финансово затруднени? Много му благодаря за жеста”, казва актрисата. Двамата се чуват по телефона, тя му дава адреса си и от вчера вече държи картината в ръце.

“Хванал е истинския ми баща. Всички приятели ми се обадиха с думите: “Боже, като жив е! Все едно наистина ще проговори!”, разказва Вачкова. Портретът развълнувал и майка ѝ Силвия. “Имаш специални поздрави от нея”, пише на Нинов по вайбър.

Той, без дори да подозира, улавя Григор Вачков в любимата му роля - тази на Банко от “Мъжки времена”. “Там е страхотен, но и самият филм е уникален”, обяснява художникът.

Изобразява характера на актьора така, както си го представя. “Във филма погледът му е на железен българин, дори изглежда строг. Ти знаеш по-добре от мен в живота какъв баща е бил, сигурно много добър и мек”, казва на Мартина. “Да, да, ама невинаги, някой път, като погледне с тези очи...”, отвърнала му шеговито тя.

Разглежда някои от портретите на Нинов в сайта му и се впечатлява от таланта, който има. А художникът е пресъздал на платната си Тодор Колев като Пурко от “Господин за един ден” и Георги Парцалев - като чичо Манчо от “С деца на море”. Сред колекцията му са и чуждестранни артисти като Луи дьо Фюнес, Робърт де Ниро и др. Само тези, които са му любими. Създава и портрет на Зуека, който вече му е подарил. 

Преди това рисува предимно музиканти - Принс, Ози Озбърн, Джими Хендрикс. От около месец обаче в неговия фокус са актьорите.

А най-хубавото е, че връзката между Вачкова и Нинов няма да е само по телефона. На 26 април тя ще има представление в Плевен, където ще се запознаят.