Лили Иванова сама избрала тоалет в сребристо за портрета си

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9740411 www.24chasa.bg
Картината, която Лили Иванова получи като подарък.

“Лили Иванова е стихия! Тя е във върховна форма, заредена с енергия, записва нови песни и се готви за среща със своята публика, която обича и на която винаги изцяло се раздава.” Това каза за своя модел художникът Васил Горанов, който подари на звездата за рождения ѝ ден неин портрет. Тя веднага го публикува в социалните мрежи. Интересът е огромен - вчера до обед го бяха видели над 500 000 човека.

Размерите със златната рамка са 1,40 на 1,80 - т.е. Лили е нарисувана едно към едно - “толкова е изящна”, казва художникът. Тоалетът ѝ е в сребристо. Тя го е насочила към този цвят, а нейното мнение е много важно за твореца.

“Основната заслуга не е моя, а на Лили и на нейната душа скромно казва той, който е един от най-добрите наши майстори на портретното изкуство. - Рисувах я преди 5 години, оттогава сме приятели, често разговаряме, има свое мнение по всички актуални въпроси. Винаги върви напред и нагоре! И десет портрета да нарисувам, всеки ще бъде различен, тя пулсира с времето. В тези тежки времена, когато се нуждаем от презареждане на изтощените си “акумулатори”, е като светлина, която сочи посоката - напред и нагоре!”.