Появата на ранено момиче разплита тайни

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9752437 www.24chasa.bg

Нов трилър от майсторката на кримизагадките Джулия Хибърлин

Книжка със съвети как да убедим детето да си ляга навреме

“В тъмното всички сме еднакви” от Джулия Хибърлин (ИК “Сиела”) е елегантен, но драматичен и въздействащ трилър за отдавна погребани тайни и една зловеща загадка... Бестселъровата авторка получи световно признание и от читателите, и от литературната критика за първия си роман, трилъра Black Eyed Susans ("Черните очи на Сузаните" - буквален превод), който още с излизането си привлече интереса на филмовите продуценти.

В малък град в Тексас привидно всичко е спокойно. До момента, в който не се появява изгубено край пътя нямо момиче, което събужда интереса на градчето към отдавна погребана мистерия.

Изминали са десет години от безследното изчезване на любимката на града Труманел Брансън и баща ѝ. Единственият възможен свидетел – по-малкият брат на Труманел Уайът, е прекарал следващите години в психиатрия, а приятелката му се възстановява от жестоката катастрофа, заради която е изгубила единия си крак. Катастрофа, която се е случила в същата съдбовна нощ.

Сега Одет е поела по стъпките на баща си като началник в полицията и е решена да разбере какво се е случило с Труманел, дори това да коства брака ѝ. Всички в града са убедени, че Уайът е убил сестра си и се е измъкнал безнаказано, особено след публикуването на скорошен документален филм, който го обвинява.

Когато Уайът намира край пътя няма тийнейджърка в беда и я прибира вкъщи, за да ѝ помогне, Одет трябва да се намеси не само като следовател, но и като приятел, преди целият град да скочи отново срещу Уайът.

Одет вярва, че може да помогне на родния си град да разреши двете загадки - изстиналия случай отпреди десет години, който е оставил дълбока травма в местното общество, и скорошното мистериозно пристигане на раненото изгубено момиче. Но готова ли е да се изправи срещу истината? Склонни ли са сенките на миналото да ѝ позволят да извади стари тайни на повърхността?

И не позволява ли на старите ѝ чувства към приятеля ѝ от детство Уайът да замъглят преценката ѝ...

“В тъмното всички сме еднакви” е елегантно написан трилър от бестселъровата авторка Джулия Хибърлин, който преплита зловещи тайни от миналото с тегобите на настоящето, за да разкаже историята на три жени и борбата им за истина в малък тексаски град.

Как да убедим детето, че трябва

да е в леглото точно в този час

“Маргаритка. Заспиваме със Сънчо” (ИК “Сиела”) е шестата история от поредицата, посветена на полезните навици, които да създадем на децата. Настъпва времето за лягане - може би най-тежкото изпитание за всеки родител. Цялото търпение и сила на света не са достатъчни, за да обясните защо сънят е важен и трябва да се заспива точно сега, в средата на най-интересното занимание!

В тази битка с неясен край всичко изглежда загубено, но изненадващо на помощ идва “Маргаритка. Заспиваме със Сънчо” от Яна Липованска, Виктория Терзийска (Вики от “Мастило”), писателя Илия Деведжиев и илюстратора Веселка Велинова. В нея към Бухалчето и Маргаритка се присъединява и Сънчо - пазителят на детските сънища. Биби, и Мими като повечето деца невинаги искат да си лягат, когато е дошло време да заспиват. През познати ситуации, весели истории и вълшебни герои те разбират защо сънят е наистина важен и че всяка звезда принадлежи на някое дете по света и изгрява точно когато то заспи. С операция “Баня, пижама, легло” стартира цяло звездно приключение!

Шестте истории от поредицата се стремят да помогнат на децата по-лесно да разбират смисъла на конкретни ситуации, а всеки родител да превърне приемането им във вълнуващо за малкия човек преживяване. “Маргаритка” се превръща в спасител на много родители още през 2016 г., когато се появява първият албум с нови аранжименти на някои от най-популярните български детски песнички. Създателите на проекта Виктория Величкова (Вики от “Мастило”) и Яна Липованска издадоха и втори албум, а миналата година създадоха изцяло авторски музикален албум, посветен на по-лесното усвояване на полезни навици

През 2020 г. тази поредица бе продължена с няколко цветни издания на хартия чрез ИК “Сиела” - “Маргаритка и чистите зъбки”, “Биби и Мими отиват на море”, “Маргаритка и вкусната храна”, “Маргаритка и чистите ръце”.

Седмична класация на ИК "Сиела"