Нова среща с Василиса, Кашчей, Баба Яга - герои от любими руски приказки

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9752615 www.24chasa.bg

Поредица “Златни детски книги” на Книгоиздателска къща “Труд” вече има осемдесето заглавие - уникалния сборник “Руски народни приказки”.

Поколения наред български деца са затаявали дъх, слушайки или четейки омагьосващите истории за Василиса Премъдра, Кашчей Безсмъртни, Баба Яга, Булат Юнака и други чудновати и непознати герои, някои надарени със сила, други с мъдрост, а трети владеят добри или зли магии и вълшебства. Били са увлечени в множество сюжети за преодоляване на препятствия, сблъсък с непознати могъщи същества и сили, весели приключения и поучителни истории. Забавлявали са се със смелите действия и хитроумните решения на умната Маша, Иван Глупака, Альонушка. Въобръжението им е предизвиквано от огнени реки, хвърковати коне, къщички на кокоши крака, вълшебни превъплъщения на животни и предмети.

В сборника “Руски народни приказки” са събрани 72 от най-харесваните и обичани приказки от огромното наследство на руския народ - вълшебни, битови, за животни и др., които се отличават с богатство на сюжети, образен и сочен език и характерни и запомнящи се герои. Те са подбрани от издание с приказки на големия руски фолклорист, историк и литературовед, изследовател на славянската духовна култура Александър Н. Афанасиев. Преводът е нов. Част от приказките са включени и в училищния план

Класацията на КК “Труд” за великденските онлайн продажби с 30% отстъпка.