Бродуейските театри ще бъдат отворени на 14 септември

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9769677 www.24chasa.bg

Бродуейските театри ще могат отново да приемат публика от 14 септември и няма да има ограничения за максималния брой зрители, съобщи губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, цитиран от световните агенции.

"Бродуейските театри ще отворят отново врати на 14 септември със 100 процентовия си капацитет на залите. Бродуей е съставна част от идентичността и икономиката на Ню Йорк и ние сме във възторг от факта, че завесите отново ще могат да бъдат вдигнати!", написа Куомо на страницата си в Туитър.- той добави, че продажбите на билетите за представленията ще стартират още днес, на 6 май, предаде БТА. 

През месец март кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заяви, че градските власти планират да отворят театрите през септември и че ще представят на щатските власти предложения за безопасното възобновяване на работата им. Те предвиждаха откриването на пунктове за ваксинация на театралните работници и организирането на пектове за експресно тестване. Всички представления на Бродуей бяха преустановени на 12 март 2020 година във връзка с пандемията. До този момент в репертоара бяха включени 31 спектакъла и мюзикъли, сред които и осем нови представления.