Британски блогър разказва за първомайската си почивка в Китай

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9779937 www.24chasa.bg

„Връщането ми в Китай в самото начало на епидемията от новия коронавирус бе най-правилното решение в живота ми.“ Това каза британският блогър Джейсън, който живее в китайската провинция Гуейджоу, в свой клип в YouTube, в който разказва за пътуванията си през почивните дни за 1 май в страната, съобщава Радио Китай

„Всички са спокойни и не са притеснени заради епидемията. Хората се наслаждават на първомайската почивка. Можете да усетите това чрез моя клип.“ „Китай е една от държавите с най-многобройно население и никой не може да се сравнява с него. Като пример трябва да дам и Индия, но за съжаление в момента ситуацията там не е много добра. Много държави помагат на Индия, в това число и Китай“, казва още Джейсън в клипа си.

Тогава къде е ключът за успеха на Китай в овладяването на епидемията? Според Джейсън това е бързата реакция на правителството. Той обаче изразява съжаление, че западните медии рядко говорят за ефективните постижения на Китай в превенцията и контрола на заразата. Някои западни политици гледат на Китай винаги с цветни очила, посочва блогърът, но според него истината трябва да се види със собствените очи.