Накъде с децата 15-16 май

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9788346 www.24chasa.bg

Ето къде може да заведете децата този уикенд.

15-16 май, 11-14 ч, Софийска опера и балет
"Шрек" мюзикълът

Историята на зеленото чудовище Шрек, превърната в мюзикъл, е на сцената на Софийската опера. Публиката ще научи каква е тайната на Шрек и дали ще спечели любовта на принцеса Фиона, държана в плен от огнедишащ дракон в строго охраняван замък. Мюзикълът представя и приключенията на приятелите му - Пинокио, Питър Пан, Злата фея, Грозното патенце.
Билети се продават онлайн и на касата на операта.

15 май, 16 ч, Софийска опера и балет
"Денят на прошката"

Мюзикълът представя темата за доброто и злото по различен начин. До всеки човек има по един "таласъм", който му създава препятствия, за да го накара да промени нещо у себе си.
Действието се развива в дома на обикновено семейство вечерта преди Сирни Заговезни в деня на прошката. Същевременно друго семейство също празнува на същото място, само че в паралелния свят на къщните духове. Зрителите ще разберат как съжителстват тези две семейства, невидими един за друг.
Билети се продават онлайн.

16 май, 11-12 ч, Софийска филхармония - зала "България"
"Цигулката в киното"

Софийската филхармония под диригентската палка на маестро Цанислав Петков ще изпълни подбрани музикални мелодии от филми като "Гладиатор", "Карибски пирати", "Мисията невъзможна", "Розовата пантера", "Маската на Зоро", "Списъкът на Шиндлер" и др. Цигулката е в центъра на тази музикална история.
Билети се продават на касата на зала "България".

15-16 май, 9,30-22 ч, София тех парк
Софийски фестивал на науката

XI Софийски фестивал на науката е много актуален - посветен е на темите за вируси и ваксини, фалшиви новини и психология на самотата, Големия взрив и молекулните машини, екологията. Много от темите са посветени на Конференцията на ООН за климатичните промени и спешните мерки, които трябва да се предприемат.
Във форума ще участват учени от България и от 12 страни по света, сред които водещи експерти.
Билети се продават онлайн.