Героят на Евтим Милошев в “Откраднат живот” с името на негов приятел

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9793931 www.24chasa.bg
Милошев играе професор, който асистира в последната операция в “Откраднат живот”.

Един съвсем нов герой ще се появи на самия финал на “Откраднат живот”. Това ще е хирург - професор, светило в областта си. Образът ще е епизодичен, но много важен. А заради него за първи път пред камерата на сериала застана и неговият продуцент Евтим Милошев.

Той е човекът, който дава идеята за “Откраднат живот” преди години. Заедно с колегата му - креативния продуцент Иван Спасов, искат да направят медицински сериал, който да е нещо съвсем ново и различно за българския ефир. И го постигат - “Откраднат живот” върви повече от 5 години в праймтайма на Нова тв и след края на всеки сезон зрителите все питат ще има ли нов и какво ще се случва в него.

“След 5 г., в които живях с този проект, с героите му и с всичко, през което минаха, си позволих да вляза в малка епизодична роля. Работил съм като продуцент, сценарист, режисьор и познавам всичко в този процес. Имах нужда и като актьор да вляза на снимачната площадка, за да преживея и този опит”, обяснява Евтим Милошев. Появата му в сериала е само в няколко сцени - героят му асистира в последната операция, която зрителите ще видят.

Истината е, че макар да се появява съвсем за кратко в сцените, работата като актьор за него е доста натоварваща. Милошев учи предварително репликите си, но щом слага лекарската престилка, хирургичните ръкавици и влиза в екранната операционна, забравя думи и прави лапсуси от напрежение.

“Сега, след като минах това преживяване, вече знам какво е да си учиш репликите, да почнеш от средата на текста, защото продукцията го изисква. Това бе много важен опит - да вляза на снимачната площадка като актьор, за да знам смисъла на всяка една позиция в процеса, който ръководя”, категоричен е той.

Персонажът на Милошев се казва професор Олег Недялков. Както обикновено името на героя в сериала не е случайно избрано. Олег Недялков е реално съществуваща личност - близък приятел на Милошев, който следи “Откраднат живот” от самото му начало до сега и живо се интересува от случващото се в него.

Откакто разбра, че играя професор в сериала, вече се обръща към мен с професоре! Но досега не съм му казвал, че героят носи неговото име - ще е изненада за него, усмихва се Милошев.

507-ият епизод ще сложи края на историята в “Откраднат живот”, а персонажите съвсем логично ще продължат да живеят само в съзнанието на публиката. “Нашите герои имаха доста тежки моменти в този сезон и като край финалът тряба да удовлетвори хората, които пет години живяха със съдбите им, вълнуваха се от тях. Не само в киното, но и в живота трябва да вярваме, че в крайна сметка доброто ще победи лошото и нещата ще се подредят”, разказва продуцентът.

Евтим Милошев не само играе на финала на медицинската драма, но и режисира последните ѝ епизоди. Това са и дните, в които и той, и всеки от екипа си взема сбогом завинаги със сериала. Затова и работата им е още по-емоционална от обикновено. Всички в киното знаят за традицията, когато свърши последната сцена на някого от актьорите, първият асистент - режисьор да съобщи по уредбата: Това бе последният снимачен ден на... Така става и на терена на “Откраднат живот” - току някоя от звездите заснема финалната си сцена, после казва по няколко думи, а накрая всички ѝ ръкопляскат.

“Беше толкова емоционално - имаше сълзи, речи! Затова за мен бе толкова важно в тези три последни серии да съм с екипа си. Няма как да ви опиша колко беше вълнуващо - това е смисълът на нашата кинематографична работа, едно много силно преживяване, което рядко се случва в живота!”

Решението за края на “Откраднат живот” с 11-ия му сезон е общо - и на продуцентската компания “Дрийм тийм”, която го прави, и на Нова тв, която го излъчва. Все пак и най-добрата история трябва да има своя завършек. “Не искахме да изцеждаме докрай, да вървим след събитията. Този проект бе нещо уникално за пазара в България - с такава зрителска любов, с такъв актьорски състав, и трябваше да намерим сили да сложим края му. Това е правилният и честен подход и към зрителя, и към хората, които го създаваме”, казва Милошев.

Последният епизод на “Откраднат живот” ще е по-дълъг от обикновено - ще продължи час и половина. Нова тв ще го покаже в четвъртък, на 20 май, от 20 ч. Тогава целият екип ще се събере на едно място в голяма столична кинозала, където заедно ще изгледа финала на сериала си. 507-ата серия ще бъде показана там и на голям екран успоредно с телевизионната си премиера. Веднага след това ще се срещне и с публиката си, за да поговори за всичко, което я вълнува, разбира се, при спазване на противоепидемичните мерки.