Карабашлиев написа роман, 3 месеца след това той стана пиеса с Билалов и Карамазов

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9804361 www.24chasa.bg
Владо Карамазов, Михаил Билалов, Явор Гърдев и екипът на новата постановка по време на репетициите си. СНИМКА: ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ВЛАДО КАРАМАЗОВ

Само 3 дни след като с приятели вдигнат наздравица за рождения му ден утре, известният актьор Михаил Билалов ще продължи празника си с премиера.

На 22 май в Плевенския драматичен театър “Иван Радоев” ще има необичайно представление - само 3 месеца след излизането си от печат романът “Опашката” на Захари Карабашлиев е поставен като пиеса!

Неговите 400 страници са драматизирани от Явор Гърдев, който е и режисьор на спектакъла. В главната роля на политика, канен за президент, чиято любима неочаквано се оказва с... опашка, е Владимир Карамазов.

Михаил Билалов играе неговия наставник, а в ролята на дамата мутант влиза младата Надя Керанова. “Привлечен съм не от странностите на героите, а от политическия подтекст на “Опашката”, казва Билалов - прочут с прецизността, с която избира ролите си. “А и как да откажеш на режисьор като Гърдев, чиято постановка на пиесата на Едуард Олби в Народния театър “Козата, или коя е Силвия” бе харесана от самия лауреат на “Пулицър”, допълва Билалов. Ролята му в нея има награди “Икар” и “Аскеер”.

“Режисьори като Явор Гърдев ме върнаха в България”, казва той.