“Тефтерчето на Левски” сред най-търсените на базара на книгата

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9804364 www.24chasa.bg

За трети път над 120 издатели ще чакат читатели на открито пред НДК

“Тефтерчето на Левски” - това настолно за всеки български дом свято издание, отново ще бъде сред най-търсените заглавия на Пролетния базар на книгата, сигурни са от Книгоиздателска къща “Труд”. Те се подготвят за участие и с още един хит - нов, дългоочакван тираж на “История на Първата световна война” от сър Базил Лидъл Харт в твърди и луксозни корици - забележителен труд от над 500 страници. Разбира се, на щанда на КК “Труд” ще има още десетки хитови заглавия, а подобни базари предполагат и добри намаления на цените.

Пролетният базар на книгата ще бъде разположен на открито пред НДК за трети път, и то за цяла седмица - от 31 май (понеделник) до 6 юни (неделя), похвалиха се от асоциация “Българска книга”. Хиляди заглавия и книжни изкушения очакват любителите на книгите и четенето, а интересът на издателите след дългата пандемия е голям - записали са се над 120 участници. Тази година има 25 малки шатри и 3 големи. Издателствата обещават над 16 000 заглавия.

Изложението ще се проведе под мотото “9% ДДС върху книгите за по-четяща и по-образована нация”. На темата ще е посветена и дискусия с водещи издатели и политици.

Жълтата шатра на “Литературния кът” - неизменна част от книжните изложения на открито, ще зарадва посетителите с разнообразна културна програма с вход свободен.