Ретроградният Меркурий този път носи късмет – ще показва глупаците

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9849224 www.24chasa.bg
Ретроградният Меркурий този път е добър, казва Стилиян Иванов СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Обратният ход на планетата кара хората да мислят задълбочено и да анализират ситуациите

Няма нищо страшно в ретроградния Меркурий, който настъпи на 30 май, категоричен е режисьорът Стилиян Иванов. Планетата всяка година по това време обръща хода си. “Три пъти в годината Меркурий е ретрограден за по 20 дни. Този е най-незначителният от тях”, обяснява Иванов, който освен режисьор е и автор на книгата “Астрологичен пътеводител”. 

Не само че няма да донесе неуспехи, но ще бъде в полза на хората. “Ретроградният Меркурий изразява стихията на съзвезието Дева, а в правия си ход - на съзвездието Близнаци. Сега, когато е ретрограден именно в Близнаци, всъщност се балансира. Като в математиката - плюсът и минусът се изравняват”, казва Иванов. 

Посочва, че има едно огромно предимство от смяната в посоката на движение на планетата. “Всяка година по това време Меркурий прави глупаците по-видими от всякога. Това е така, защото в своя ретрограден ход планетата изразява стихията на Девата, която е свързана с анализа, с вникването в нещата”, казва Иванов. Всъщност ретроградният Меркурий може да се приеме като синоним на задълбочената мисъл. Доказателство е миналата година. “Той беше предпоставка за всички събития от юли, август, септември... През май и юни, когато беше ретрограден, вдъхна увереност на глупаците, че номерата им ще продължат да минават. Сега ще направи същото. Глупакът ще стане още по-самонадеян и вероятността да направи грешки, които да го съсипят окончателно, е огромна”, пояснява режисьорът.

Тази година ретроградният Меркурий приключва на 23 юни, малко преди парламентарните избори на 11 юли.

Още за обратния ход на планетата и отражението му върху всекидневието ни четете в съботния брой на “24 часа”