Гейбриъл Бърн спасява света от извънземни, които изглеждат досущ като нас

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9877407 www.24chasa.bg
Гейбриъл Бърн и Дейзи Едгар Джоунс са в главните роли във втория сезон на “Война на световете”. Той е проф. Уорд, а тя - Емили. СНИМКА: SИМОН RIDGWAY/ URBAN MYTH FILMS/FOX

Шест месеца след като извънземни атакуват планетата ни, човечеството е почти изцяло заличено. Малцина са оцелелите, които са събрани на малки групи и се борят за своето съществуване. Сред тях е и един учен - проф. Бил Уорд, който не спира да търси начин човечеството да се справи с нашествениците. Така започва вторият сезон на научнофантастичния сериал “Война на световете”, който “Фокс” излъчва премиерно всеки петък от 21 ч.

С главна роля в него е доказалият се ирландски актьор, продуцент и режисьор Гейбриъл Бърн. Неговият герой - проф. Уорд, е сред малкото оцелели от първия сезон. Той загуби най-близките си хора, но това не го сломи, а го накара още по-усилено да работи по намирането на оръжие срещу нашествениците. А най-страшното е, че те изглеждат досущ като нас.

Най-голямо сходство с извънземните има една млада жена - Емили. Малко след атаката тя върна слуха си, а сега повече от всякога усеща мислите и чувствата на нашествениците. Всички около нея се питат каква е тази странна връзка между нея и пришълците и дали Емили не е една от тях.

Всеки нов сблъсък отслабва редиците на оцелелите и в отчаянието си и желанието да победят някои хора са принудени да обмислят вземането на крайни мерки. Дали някой от тях не е склонен дори да жертва един от своите, за да бъде спасено човечеството?

“Стремежът ми в първия сезон на “Война на световете” винаги е бил в сърцевината на историята да бъдат персонажите и сложните човешки отношения между тях. Беше истинска радост за мен да наблюдавам как фантастичният актьорски екип вдъхва живот на тези многопластови герои, а завръщането ми към техните истории за втори сезон беше вълнуващо.

Историята продължава шест месеца след края на първи сезон, като много от героите коренно са се променили от последната ни среща с тях, закоравели от понесените загуби и изпитанията, през които са преминали. Те се срещат отново, но в изключително затрогващите им събирания се прокрадва и нотка тъга. Хората и отношенията между тях са се променили.

Във втория сезон започва да се изгражда една по-ясна картина за това кой всъщност е врагът. Но новото познание поражда още повече въпроси. Доколко се различават хората от онези, които са избили милиарди от тях? Докъде сме готови да стигнем, за да спасим човечеството, когато самото му съществуване е застрашено”, казва Хауърд Овърман, който е сценарист и създател на сериала.

“Война на световете” е поредната екранизация на популярния роман на Хърбърт Уелс от 1898 г. Действието в нея е пренесено в наши дни и се развива успоредно във Франция и Обединеното кралство.

Наред с носителя на “Златен глобус” и “Еми” Гейбриъл Бърн роли в сериала имат още наградената със “Златен глобус” Дейзи Едгар Джоунс, Леа Дрюкер, Стивън Кембъл Мур, Наташа Литъл, Стефан Каяр и много други.