“Скъпи наследници” тръгна отначало с винаги усмихнатата Лорина Камбурова

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9877439 www.24chasa.bg
Лорина Камбурова играе Ани. СНИМКА: Би Ти Ви

Какво може да събере в родния му дом едно отчуждено семейство, което отдавна е оставило в миналото си своите корени и онези, с които са израснали? Отговорът е съвсем прост - много пари.

Това се случва и с героите в българския сериал “Скъпи наследници”, който Би Ти Ви пусна отново всяка делнична вечер от 21 ч. Зрителите, които не са гледали, а и онези, които са проследили историята, ще могат да видят отново комичните ситуации, обрати и неочаквана развръзка в семейната комедия, събрала едни от най-талантливите актьори у нас.

Всичко започва със смъртта на патриарха на фамилия Дочеви. Бай Дочо (Досьо Досев) е загубил връзка с децата и внуците си преди десетина години - младите са избрали големия град и възможностите в него пред идилията в селото си Бели Вит. Но той има план как да обедини семейството си. Завещава им 1,2 млн. наследство, което близките му ще получат само при едно условие - като заживеят отново в дома им в Бели Вит за цяла година, без да напускат селото за повече от 12 часа. Ако някой от тях осъмне в друг град или село, то той автоматично отпада от завещанието. И в случай че всички наследници отпаднат от надпреварата, голямата сума ще остане за местното ловно дружество.

Между другото, провокациите на бай Дочо ще съпътстват всеки ден неговите скъпи наследници и ще им дадат ценен урок.

С главна роля в сериала е Койна Русева. Тя е в ролята на Милица - дъщерята на бай Дочо, която е разведена бизнесдама, принудена да се издържа от наема на магазин, след като е изградила цяла империя за бившия си съпруг. Милица се връща в родното си село, амбицирана да спечели колкото е възможно по-голяма част от наследството на баща си, за да си възвърне бляскавия социален статус и позициите си в светските среди. Хитра и манипулативна, тя е готова на всичко, за да елиминира конкурентите си.

В образа на нейния брат Марин е актьорът Димитър Баненкин. Героят му е властен съпруг и грижовен баща, неосъществен музикант, който сега е мениджър в малка фирма. Марин е главата на патриархално семейство и като такъв държи неговата дума да бъде последна.

Срещата със сестра му Милица и племенника му Васил след години на отчуждение го връща към свидните спомени от младостта, но също така му припомня обидата от стари предателства. Амбициран да спечели надпреварата за наследството на баща си, той ще влезе в не един и два съюза и ще погледне близките си с други очи.

Но ще открие и много неща за себе си. Като това, че има дъщеря, за която никой дори не е подозирал.

Това е младата и красива Ани. Съвсем наскоро тя е завършила училище. Всички са наясно с изразения ѝ талант в областта на изобразителното изкуство, керамиката, пианото и конната езда. Млада и наивна, тя се влюбва бързо в завърналия се от чужбина Борис (Орлин Павлов).

Именно с ролята на Ани от “Скъпи наследници” стана широко популярна една млада актриса - Лорина Камбурова, която си отиде едва 29-годишна. Тя почина внезапно в болница в Москва преди 2 седмици - четири дни преди Би Ти Ви да пусне отново в ефира си сериала с нейно участие. Младата жена е имала сериозни проблеми с белите дробове и е очаквала белодробна трансплантация във Виена. Била е приета в болница в руската столица, където работи от няколко години, за да я лекуват заради усложнения от вирусна пневмония. До последно не се оплаква на никого, само най-близките ѝ знаят какво се крие зад чаровната ѝ усмивка.

“Хубавото в нашата работа е, че можеш да откриеш някакви неща в образите си, да ги видиш у себе си, да се научиш на нещо от тях. Харесвам моята героиня Ани, защото е различна от мен, но и близка - всеки е преживял момент, в който не е знаел какво иска в живота си и е бил плах в мечтите си”, разказа Лорина пред “24 часа” в началото на 2018-а, когато Би Ти Ви започна да излъчва за първи път “Скъпи наследници”.

Преди него Лорина участва в друг сериал - едва 23-годишна играе екранната дъщеря на героинята на Лилия Маравиля в комедията “Връзки”. Но със “Скъпи наследници” цяла година влиза през малкия екран в домовете на публиката - все пак сериалът е от внушителните 170 епизода и се излъчва почти през цялата 2018-а.

Екипът му работи по него близо две години. Изгражда цяло село в полите на Витоша - екранното Бели Вит, където се развива по-голяма част от действието. Снимат сцените почти без почивка. И всички си стават толкова близки, че дори и след края на сериала често си пишат и се виждат. Когато разбират, че Би Ти Ви ще пусне пак сериала отначало, обсъждат развълнувани хубавата новина в онлайн групата си. Но както сами разказват някои от актьорите, щастието им е помрачено от трагичната вест за неочакваната смърт на Лорина Камбурова.

Сега обаче всеки може да си припомни нейната усмивка и неочакваните ситуации, в които и тя, и колегите ѝ влизат покрай “Скъпи наследници”. С роли в него са още голямата Цветана Манева, Георги Кадурин, Валентин Танев, Михаил Билалов, Филип Аврамов, София Бобчева, Иво Аръков, Виктория Колева, Веселин Калановски и много други.