ТЕСТ: Умеете ли да разпознавате, когато някой е привлечен от вас?

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9877479 www.24chasa.bg

1. Как реагирате, когато забележите, че някой започне да имитира маниерите и движенията ви, докато разговаряте?

а) Ласкае ме, защото смятам, че това е признак и със сигурност иска да установим някакви сериозни отношения - независимо дали са приятелски, или любовни.

б) Става ми приятно, защото от това си личи, че иска да привлече вниманието ми, но не смятам, че има нещо свързано непременно с привличане.

в) Ще помисля, че ми се подиграва или се опитва да изпълни някакъв скеч.

2. Смятате ли, че очите наистина са прозорец към душата и от тях може да се отгатнат мислите на човек?

а) Да, смятам, че има нещо вярно. Ако се съмнявам дали някой ме харесва, се фокусирам на зениците му. Разширени ли са, има голяма вероятност компанията ми да му/ѝ допада. Това е признак, че се отделя хормонът на щастието - допамин.

б) Понякога. Правя го, когато някой наистина ме впечатли и искам да му/ѝ покажа, че изпитвам някакво привличане.

в) Не, имам чувството, че на човека срещу мен ще му бъде неудобно да се взирам в очите му.

3. Имате ли навика да проверявате кой от обкръжението ви ви наблюдава, когато смята, че не гледате към него?

а) Да, почти винаги го правя, вече се е превърнало в навик за мен. Знам, че когато някой ме гледа, докато смята, че не обръщам внимание, е признак, че ме харесва.

б) Правя го само около някого, чието внимание се опитвам да спечеля.

в) Не, смятам, че това е напълно ненужно и е само губене на време.

4. Обръщате ли внимание на езика на тялото на човека, с когото разговаряте?

а) Да, почти винаги го правя, не мога да кажа, че всеки път успявам да “разчета” човек, но смятам, че ако изпитва привличане към мен, ще се опитва физически да стои по-близо.

б) Понякога се опитвам, но мисля, че не в това е силата ми. В повечето случаи, ако искам да мисля, че някой ме харесва, намирам, че езикът на тялото му/ѝ го казва.

в) Не, не смятам, че в това има някаква истина. Понякога маниерите, походката или стойката на човек не могат да ми кажат нищо за другите и то да е 100% вярно.

5. Прави ли ви впечатление, когато някой около вас започне да докосва често косата си или да се занимава с химикала или нещо дребно около него?

а) Да, винаги го приемам за знак, че очевидно човекът е притеснен по някаква причина.

б) Понякога, ако прекали с човъркането на разни неща.

в) Да, намирам подобен навик за изключително дразнещ, може би по подобен начин иска да привлече допълнително внимание.

6. Смятате ли, че ако някой започне да се изчервява, докато говори с вас, това е знак, че може би ви харесва?

а) Много е възможно особено ако разговорът не го поставя в неудобно положение или не засяга чувствителна тема за него.

б) Понякога, но смятам, че бих усетил/а, ако някой изпитва привличане към мен.

в) Не, по-скоро свързвам изчервяването с чувство на неудобство. Ще си помисля, че на човека му е неприятно да разговаря с мен.

7. Когато смятате, че някой ви харесва, очаквате ли от него/нея да търси постоянен контакт с вас и вниманието ви?

а) Не бих казал/а чак постоянен, защото в един момент на всеки човек би му писнало, ако полага само той/тя усилия. Трябва да има равенство особено в началния етап на една връзка.

б) Очаквам да има засилен интерес и внимание, но все пак не прекален.

в) Да, може би защото това е основният начин, по който напълно ясно разбирам, че някой има увлечение по мен.

8. Забелязвате ли тона на човека, с когото разговаряте?

а) Да, защото знам, че на психологическа основа, ако човек харесва някого, малко променя тона си, за да се открои от тълпата. Мъжете говорят по-тихо, за да покажат, че са доминантни, а жените - по-високо.

б) Само ако имам симпатии към този човек и давам 100% от себе си, за да се опитам да разбера дали ме харесва.

в) Много рядко бих забелязал/а такава промяна освен ако не е прекалено осезаема.

9. Изпитвате ли неудобство или досада, ако някой ви задава много въпроси?

а) Не, в повечето случаи това е знак, че някой иска да ме опознае, т.е. има интерес към мен. Бих изпитал/а досада, ако по-скоро отговаря неточно на моите въпроси. Това ми говори, че крие нещо или е прекалено затворен човек.

б) Зависи от събеседника ми. В повечето случаи не изпитвам подобни усещания, но има моменти, в които предпочитам да правя нещо друго, а не да отговарям на постоянни въпроси.

в) Да, като цяло не обичам да говоря прекалено много за себе си. Ако някой постоянно ме разпитва, по-скоро ще реша, че има нездраво любопитство и ще започна да отговарям по-размито.

РЕЗУЛТАТИ

Най-много отговори “а”

Ако искате, може да прочетете всеки човек като отворена книга. В повечето случаи забелязвате маниерите и поведението на околните. Спрямо наблюденията си често формирате мнението си за тях - дали ви смятат за симпатични, имат ли скрити намерения към вас, искат ли да ви бъдат приятели, или да сте нещо повече от това. Вероятно сте човек, способен да изпита емпатия и да се поставя в положението на събеседника си. Не се страхувате да разкривате неща за себе си, но очаквате от другите същото отношение.

Най-много отговори “б”

Вие умеете да познавате дали някой изпитва привличане към вас, но само ако изпитвате симпатии към него. В противен случай не обръщате внимание в поведението на околните. Това може да се окаже във ваша вреда. Понякога е по-добре да опознаете човек по-детайлно, защото той може да прави същото с вас. Не е ли по-добра идея да не подценявате езика на тялото в този случай?

Най-много отговори “в”

Хич не ви бива в това да отгатвате какво си мислят или как се чувстват околните. Поработете над тези си умения. Не е лошо да прочетете нещо повече за невербалното общуване и какви са нещата, които човек е склонен да прави, когато харесва някого или планира да го използва. Направете си експеримент. Седнете на пейка и наблюдавайте околните. В тетрадка записвайте какво смятате за тях спрямо начина им на ходене, стойката, маниерите и т.н.

Как да бъдете по-атрактивни за срещуположния пол

1. Не навеждайте брадичката си

Колкото по-ясно се вижда брадичката ви, толкова по-привлекателни са както мъжете, така и жените. По този начин казват, че са уверени и ще защитават позицията си. Не на последно място фокусират погледа върху челюстта, което е добре за мъжете, защото е атрактивна за нежния пол, и нежната шия на жените.

2. Увеличете адреналина

Може да ви се струва, че вечеря в ресторант или гледане на филм са добра идея за първа среща, но ако искате да направите впечатление на човека, когото харесвате, изберете нещо по-вълнуващо. Според някои учени увеличаването на адреналина действа като естествен афродизиак. Затова се замислете дали да не заведете половинката си да карате ролери в парка, или колела в планината.

3. Мъжете да спрат да се усмихват за разлика от жените

Ако сте представители на силния пол, не прекалявайте с усмивките по време на среща. Жените предпочитат сериозни и задълбочени мъже. Силният пол е на обратния полюс. Те харесват ведри и усмихнати жени.