Хорърът "Нито звук 2" се завърна на челна позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9885881 www.24chasa.bg

Хорърът "Нито звук 2" се завърна на челна позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, реализирайки 11,7 милиона долара от продажбата на билети през уикенда, съобщава БТА.

Филмът, режисиран от Джон Красински и съпругата му Емили Блънт в главната роля, става първият, преминал границата от 100 милиона долара в домашния бокс-офис в пандемичната ера. В обичайно време сумата не би била смятана за забележително постижение. Пандемията обаче принуди киносалоните да затворят за дълъг период от време и възстановяването на продажбите на билети се случва бавно.

От излизането си на екран на 28 май хорърът "Нито звук 2" е реализирал 108 милиона долара в домашния бокс-офис и 80 милиона долара в международния.

Второ място в бокс-офиса зае филмовият мюзикъл "Във висините" на Лин-Мануел Миранда с постъпления в размер на 11,4 милиона долара. Продукцията на "Уорнър брадърс" не оправда очакванията през дебютния си уикенд на екран да реализира приходи от порядъка на 20 милиона долара.

На трета позиция е анимацията "Зайчето Питър: По широкия свят" с 10,4 милиона долара.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от филмите "Заклинанието: Дяволът ме накара да го направя" и "Круела". Приходите от продажбата на билети за двете продукции през в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 10 милиона долара и 6,7 милиона долара.