Костадин Ангелов с маска и микрофон - той сам избра да остане така в историята на здравното министерство

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9887670 www.24chasa.bg
Костадин Ангелов е с маска и пред него има микрофон. СНИМКА: ЛАДИСЛАВ ЦВЕТКОВ/БИ ТИ ВИ

Портретът му е закачен между етажите във ведомството редом до тези на предшествениците му

Костадин Ангелов с маска и микрофон - това вероятно е най-разпознаваемият образ на здравния министър, чийто мандат остана белязан изцяло от световната пандемия от коронавируса.

Така ще го запомним не само всички, преживели COVID годините, но и идните поколения. Причината е, че портретът на Ангелов, закачен до снимките на всички негови предшественици в министерството, е доста по-различен кадър, забелязаха първи репортери на Би Ти Ви. Вместо стандартния портрет на фотографията той е с маска и пред него има микрофон.

Проф. Ангелов сам е избрал тази снимка и тя е поставена с негово съгласие, обясниха пред “24 часа” от здравното министерство. Портрет на всеки министър се поставя след приключване на мандата му.

Маските бяха задължителна част от брифингите на здравните власти през последната година, но обикновено членовете на Националния оперативен щаб ги махаха, за да се чуват по-добре думите им. Възможно е снимката на Ангелов да е от момент, когато е побързал да отговори на журналистически въпрос и не е успял да си свали маската.