"Концертите за бебоци" за първи път се изнасят на открито

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9889780 www.24chasa.bg
"Червената шапчица"

И тази година, както винаги, Операта следва своята политика за създаване на млада публика. Режисьорката Юлия Кръстева споделя за събитието: „Играем за 11-а година в парка на Военна академия. За първи път се изнася на открито „Концерти за бебоци“.

Акцентът за тази година е честването на 80-годишнината на композитора Георги Костов със спектаклите „Шегобишко на острова на чудесата“ и „История с патоци, мечо и лиса“, съобщиха от Софийска опера и балет.

С голямо въодушевление младите артисти играят за децата. Незабравими остават срещите с любимите приказни герои Червената шапчица, Мечо пух, трите прасенца, Вълка, Папаген и Папагена и много други.

"Трите прасенца"

Проектът Опера в парка на Военна академия „Г.С. Раковски“ се реализира с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития 2021 и под патронажа на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова в рамките на програмата „Опера в парка“.
Тази година фестивалът се открива на 19 юни в 11 часа с операта „Трите прасенца“. Следват : „Червената шапчица“, „Мечо Пух“, „Концерти за бебоци“, „История с патоци“, „Вълшебната гора“ и др., които ще зарадват малките приятели на Операта през цялото лято.

"Мечо Пух"