За рождения си ден царят се срещна със свой астрален близнак

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9891246 www.24chasa.bg
Цар Симеон II и Симеон Георгиев са родени в един и същи ден. СНИМКА: KINGSIMEON.BG

Симеон II и Симеон Георгиев си пожелаха да се видят пак на 100-тната си годишнина

Броени дни преди 84-ия си рожден ден цар Симеон II се срещна със свой астрален близнак. Той е приел във “Врана” Симеон Георгиев, който е роден също като него на 16 юни 1937 г.

Георгиев разказал на царя своите спомени. Той е трябвало да бъде кръстен на дядо си Георги, но родителите му решили да носи името на новородения наследник на трона.

В ранното утро на 16 юни 1937 г. 101 топовни гърмежа оповестяват раждането на престолонаследника в болница “Княгиня Клементина” в София. Обявен е тридневен празник. Опростени са данъци, военните са повишени в чин, всички смъртни присъди са заменени с доживотни, 4000 затворници са освободени, оценките на всички ученици са повишени с 1 единица.

Много от семействата, в които се раждат момченца в същия ден, ги кръщават на престолонаследника. Всички те получават дрешки и други подаръци от царското семейство, по една позлатена корона и по едно кръстче с буквата С. Част от подаръците цар Борис III раздава лично. Царското семейство поема издръжката на тези момчета.

Симеон Георгиев разказал на царя, че след 9 септември 1944 г. комунистическата власт направила всичко възможно да изземе тези подаръци, за да заличи спомена за царското семейство, но неговите родители успели да скрият и запазят златното кръстче. В края на срещата двамата с царя си пожелали да са здрави и да се видят отново на своя 100-тен рожден ден.

Георгиев не е първият астрален близнак, който търси връзка с царя. Десетки такива писма са получавани и в дома му в Мадрид в годините на изгнание, и след това във “Врана” при завръщането му в България. Такива е имало дори и в приемната на Министерския съвет, докато Симеон беше премиер.

“24 часа” му пожелава здраве!