За първи път в Гърция: българското рок явление Intelligent Music Project завладя публиката в Солун

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9904421 www.24chasa.bg
Д-р Врабевски и популярният радиоводещ водещ Сотирис Вакарос в студиото на най-авторитетното рок радио в Солун

Зрителите станаха свидетели и на предложение на брак от сцената

След успешните концерти на Intelligent Music Project, Рони Ромеро, Боби Рондинели и Карл Сентанс в края на май в Пловдив, Варна, Бургас и София, музикантите от супергрупата на д-р Милен Врабевски продължиха набраната скорост с исторически концерт в Солун. Intelligent Music Project е първата българска банда, която прави самостоятелен концерт в Гърция и то по покана на

най-авторитетното

рок радио

там - Rock Radio 104.7. Групата бе гост на празника на радиото,което тази година празнува своята 22-годишнина в ефир.

Събитието се проведе с подкрепата на обшина Солун, Rock Radio 104.7и неговият създател Сотирис Вакарос, които се довериха на българските музиканти от Intelligent Music Project, на Рони Ромеро и Карл Сентанс за обещаното на гражданите и гостите на града вълнуващо шоу.

И не бяха подведени, защото концертът имаше от всичко – звук, светлини, здрав рок, положителни емоции и послания – всичко необходимо, за да може хората да се откъснат поне за малко от пандемичните обстоятелства, в които всички живеем.

Концертът беше

открит от мощния вик

на вокалиста на Рейнбоу и Intelligent Music Project Рони Ромеро, който приветства публиката с първата песен от сетлиста на групата - I Know. Последваха още няколко от парчетата на д-р Милен Врабевски, които завладяха публиката още от самото начало.

Шоуто продължи с обявяването на другия специален гост на събитието – вокалистът на легендарните НазаретКарл Сентанс. Заедно с останалaта част от бандата – Стоян Янкулов-Студнжи, Бисер Иванов, Славин Славчев, Боби Косатката, Ивайло Звездомиров, Лина Никол, Самуел Ефтимов и Иво Стефанов, Сентанс още веднъж показа на какво е способен, след като мощният му глас вече вцепени българската публика по време на родната част от концертите.

Разбира се, и това рок шоу не мина без соло на барабани – този път в изпълнение на българския виртуоз на ударните инструменти Стоян Янкулов - Стунджи.

Малко след това, верен на себе си, Рони Ромеро слезе сред публиката, за да изпълни една от най-вълнуващите песни на д-р Врабевски и Intelligent Music Project Listen.

По време на концерта гръцката публика чу някои от любимите си песни, станали хит в страната – най-поръчваната песен по радиото Where I Belong, настоящата номер едно в Топ 10 класацията на Rock Radio 104.7 - Sometimes, както и песента, която държеше първото място в продължение на пет седмици в същата класация – Every time.

Още един вълнуващ момент беляза концерта на Intelligent Music Project в Солун. Изненадващо за всички Карл Сентанс покани на сцената човек от публиката и пред погледите на всички зрители на шоуто, се случи и изненадата на вечерта - мъжът застана на едно коляно и предложи брак на своята приятелка под бурните аплодисменти на присъстващите.

„Всичко, което се случи на Intelligent Music Project през последните седмици, е естествено продължение на огромните усилия, които полагаме с целия ми екип, за да покажем, че в България

може да се създава

продукт на

световно ниво.

Демонстрираме това с големите имена, които участват в албумите ни. Нали не мислите, че величия от ранга на Саймън Филипс, Джоузеф Уилямс, Джон Лоутън, Рони Ромеро, Боби Рондинели, Тод Сукърман и още много други, биха участвали в проект, в който не вярват и не харесват? Пълните зали, които посетителите на концертите ни видяха в Пловдив, Варна, Бургас и София в края на май, а сега и в Солун(макар и всички на 50%, за съжаление), ясно ни показват, че се движим в правилната посока. Имаме големи планове и нямаме търпение да ги споделим с нашите фенове!“ заяви създателят, продуцент и автор на музиката и текстовете на българската супергрупа д-р Милен Врабевски след концерта в Солун.

От екипа на групата издадоха за "24 часа", че само четири месеца след излизането на шестия пореден албум на Intelligent Music Project, носещ името “The Creation”, групата вече работи и по седми. Кои ще са участниците в него, обаче, остава тайна.