Пежото с автографи на световни рокзвезди става паметник в Каварна

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9914741 www.24chasa.bg
Най-голямата голф легенда Гале Плейър бе гост на Каварна и се подписа в легандарното пежо. СНИМКА: Цонко Цонев

Пежото с автографи на световни рокзвезди ще се превърне в паметник в Каварна. Това беше служебният автомобил на бившия кмет Цонко Цонев, с който той посрещаше прочутите музиканти, идващи за концертите в морския град.

“Пежото ще бъде поставено на алеята на рока до паметниците на Рони Джеймс Дио и на Георги Минчев. Радвам се, че това ще напомня на жителите и гостите на Каварна за времената, когато градът ни беше рок столица. Притеснява ме само да не се повреди при транспортирането или да бъде обект на вандалски акт”, каза Цонко Цонев-Кметъла.

Колата вероятно е единствена по рода си в света, защото във вътрешната страна на купето са се разписали десетки музиканти, актьори и спортисти. Там са автографите на звезди като Алис Купър, Глен Хюз, Джо Лин Търнър. Музикантите от “Дийп Пърпъл” са се подписали на задната лява врата. Сергей Бубка, Анатолий Карпов и голф легендата Гари Плейър също са се разписали. Има, разбира се, автографи и на български звезди, сред тях са тези на Любо Нейков и Краси Радков.

През 2017 г. община Каварна беше обявила за продан на търг въпросното пежо, като началната цена беше 25 115 лв. без ДДС. И тъй като автомобилът така и не е продаден, в общината е обсъден вариант колата да бъде поставена в алеята на рока, пише сайтът “Про нюз Добрич”.