Иван Несторов-Амебата изпрати абитуриент, показа и себе си преди 42 години

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9915142 www.24chasa.bg
Иван Несторов със сина си Никола на абитуриентския му бал СНИМКА: Фейсбук профил на Иван Несторов-Амебата

Иван Несторов-Амебата изпрати сина си абитуриент преди броени дни. Музикантът и съсобственик на “София Мюзик Ентърпрайсис” се похвали със снимки от тържеството във фейсбук, но качи и кадър от своя бал преди 42 години. Към фотосите написа: “Машина на времето”.

Синът му Никола завърши Италианския лицей в Горна баня. Ще продължи образованието си някъде в чужбина, но все още не знае в кой университет. Със сигурност обаче ще учи нещо, свързано с туризъм. Въпреки че Амебата обожава да пътува, не е оказал влияние при избора на сина си. “Ако можех, щях да го запаля по концертите”, смее се Иван Несторов.

Бащата на своя бал преди 42 г.
Бащата на своя бал преди 42 г. СНИМКА: Фейсбук профил на Иван Несторов-Амебата

Самият той завършил 142-а гимназия през 1979 г. Тогава всичко си било традиционно. Отишъл на завършването със стандартен костюм, а баща му го закарал с раздрънкан опел. “Балът ни беше в зала “Христо Ботев”, не беше кой знае колко готино, но ние като подрастващи гамени използвахме всеки повод да се напием”, смее се Амебата. По онова време завършването се отбелязвало в две вечери. Втората била седмица по-късно. Целият клас заминали за Кюстендил, където вече си изкарали славно. Първо хапнали в ресторант, после се преместили в дискотека. “След завършването трябваше да изкарам две години в казарма, където беше бесен тормоз, а вече ме бяха приели във ВМИ “Ленин” (днес Техническия университет в София - б.а.)”, разказва Иван Несторов.