Вълна от подкрепа за Гюнтер от "Приятели" в битката му с рака

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9915551 www.24chasa.bg

 Вълна от подкрепа заля актьора Джеймс Майкъл Тайлър, който изигра Гюнтер в любимия сериал "Приятели", след неговото признание, че се бори с рак на простатата.

59-годишният Джеймс сподели, че е диагностициран преди три години при профилактичен преглед, а болестта се разпространила в костите му, което довело до парализа на долната част на тялото му. Това е и причината, която възпрепятства Тайлър да участва на живо в специалния епизод на „Приятели”.

Актьорът информира последователите си в инстаграм, че миналата седмица е завършил втори кръг от лечението си и сподели своя снимка от химиотерапията си. Кадърът е придружен и с думите: "Благодаря на всички ви за изблика на любов и подкрепа. Това означава света за мен."

В коментари почитателите му вдъхват кураж, като го наричат "супергерой" и му пращат своите положителни вибрации. 

Джеймс, спечелил сърцата на милиони като сериозния мениджър на кафене Central Perk, влюбен тайно в Рейчъл (Дженифър Анистън) през всичките си 10 сезона, първоначално се появява в "Днес шоу" на NBC, за да говори за своето заболяване. 

Въпреки че лекарите препоръчват мъже на възраст между 40 и 45 г. да си правят тест за простатен туморен маркер (PSA), Тайлър изчакал до 56 г. за първия си скрининг.

"Трябваше да отида по-рано. Следващия път, когато отидете за основен преглед, моля, попитайте вашия лекар за PSA тест", предупреди Тайлър. - Ако ракът на простатата е хванат рано, той е 99% лечим."

Актьорът добави, че ако може да спаси поне един живот с този съвет, ще си струва.