След Евровизия Крисия пее и за “Дисни”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9948639 www.24chasa.bg
Певицата записва песента "Само днес" СНИМКА: Личен архив

Отглеждането на известно дете е като ходене по лед, казва майка ѝ

Едно 10-годишно момиченце стана гордостта на България след участието си в песенния конкурс Евровизия през 2014 година. Сега това дете получава поредното признание за таланта си. Крисия Тодорова вече е на 17 години и получава покана от “Дисни” да изпълни песента “Само днес”, която е начало на международната инициатива “Най-великото пътуване на принцесите”. Идеята е да се акцентира върху положителните качествата, като смелост и доброта, които героините на “Дисни” вдъхновяват във феновете си.

Преди седем години малката певица зае престижното второ място в единадесетото издание на детския песенен конкурс Евровизия в Малта. Всички единодушно припяваха припева “ще бъде детска планета” на песента “Планетата на децата”, която представи родината ни. Оттогава до днес изпълнителката не спира да се развива и да създава музика. Признание за това е предложението, което идва от компанията “Уолт Дисни”. То се появява неочаквано, но момичето го посреща с голямо желание. “Щастлива съм, че именно мен са избрали да изпълня този нов сингъл в България. Приех предизвикателството с искрен ентусиазъм. Песента е трудна за изпълнение и изискваше сериозна подготовка, записвахме в продължение на два дни, но резултатът е налице”, казва певицата.

“Само днес,/ идва миг за решение./ Избери своя път сега./ Потърси вдъхновение,/ само днес”, е припевът на песента.

Посланието ѝ според Крисия е хората да са добри и смели точно днес

“Само днес е денят на всяко начало и това, което ще направим днес, ще определи бъдещите ни очаквания”, казва младата изпълнителка.

Крисия Тодорова завършва 10-и клас в Националното училище по изкуствата “Добри Христов” във Варна. На отминалите матури тя е доволна от представянето си. Съученици и учители се радват на талантливата Крисия, но заради онлайн обучението и липсата на реална класна стая не могат да създадат близки приятелства с нея. Предстоят ѝ още две учебни години, в които Крисия си е обещала да отделя повече време за писане на текстове. В същото време тя не трябва да изостава и с уроците, защото сред бъдещите ѝ цели е да замине за чужбина и да учи музика.

В момента тя работи върху нова песен, в която иска да разкаже за себе си. “Искам да изпея чувствата си и да споделя с хората частица от мен, искам да създавам истинска музика, която идва от сърцето и докосва силно.”

За все още невръстната си възраст Крисия е целенасочена и сериозна относно професионалните задължения, но обича да си дава повече почивка. Сред любимите ѝ начини за бягане от всекидневните ангажименти са пътуването и срещите с приятели. А

когато има време и вдъхновение - рисува

Никога не ѝ е скучно, защото е заобиколена от двете си сестри. Родена е във Варна, но израства в Разград. Детството й преминава весело в игри и музика. Първите ѝ изяви на сцена са, когато е на 3 години и участва в празнични мероприятия в Разград. Определя се като много амбициозна и винаги иска да е първенец. В това ѝ желание неотлъчно до нея са семейството ѝ, музикалната педагожка и учителите ѝ.

Отглеждането и възпитаването на известно дете майката на Крисия - Ангелина, сравнява с ходене по лед. Вниманието, което се изисква, е двойно по-голямо. “Никак не е лесно за нас, родителите, налага се да се справяме с различни ситуации, за които нямаме предварителна подготовка и знание. Учим се в движение. Понякога трябва да се взимат и повече и по-сериозни решения”, казва Ангелина Попова.

Детето чудо, както е наричана Крисия, пее за добротата не само в песните си.

На 13-годишна възраст отряза косата си и я дари на деца и жени,

които се борят с онкологични заболявания. А до днес продължава да участва в концерти за благотворителност. “Човек трябва да се отзовава, когато има тази възможност, аз съм благодарна, че има с какво да помогна”, казва момичето. Също така тя беше продала и част от роклите си, за да помогне на млад писател, страдащ от тежко заболяване.