Криминалният свят взема превес в новия сезон на “Пътят на честта” (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9948743 www.24chasa.bg
Ивайло Захариев и Силвия Петкова снимат сцена за втория сезон на сериала. СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА СНИМКА: Румяна Тонeва

Почти цял етаж на голяма офис сграда в столичния квартал “Младост” се превърна в една от снимачните площадки за втория сезон на “Пътят на честта”. Работата по него започна в средата на май и ще продължи цяло лято.

В него се завръщат главните герои Кера и Калоян, талантливо изиграни от Силвия Петкова и Ивайло Захариев. Двамата актьори снимаха ключова сцена преди няколко дни именно в офис сградата в “Младост”.

На етажа се възцарява пълна тишина в секундата, щом човек от екипа каже “Начало”. Силвия, вече влязла в образа на Кера, се отправя към кабинета на Калоян. Отваря вратата, насочва се към любимия си мъж, нежно го целува, после взема стол и сяда срещу него. Говорят нещо важно, лицата и на двамата рязко се променят, а камерата до тях улавя всяко движение на главните герои. Кера става бързо от стола и излиза видимо ядосана. “Стоп! Дубъл правим”, се провикват от екипа.

Режисьорът на сцената Станислав Тодоров-Роги влиза в кабинета, дава няколко бързи и важни напътствия и след няколко минути пауза всичко започва отначало. “Стоп! Окей е, аз съм ок!” - и сцената е вече заснета, така че може да се продължи със следващата.

“Сега снимаме в новия холдинг на моя герой Калоян с Кера. Двамата персонажи имат нови препятствия, свързани с бившата съпруга на Калоян, с неговата сестра. Повече за проблемите им няма да издам, но от тях идват и търканията в отношенията между Калоян и Кера”, разказва Ивайло Захариев пред “24 часа”.

Във втория сезон героят му трябва да се изправи срещу миналото си. “Калоян е свързан с групировки от тъмния бизнес и целта му е да се откъсне генерално от тях. Но миналото му го застига и той трябва от корен да оправи нещата. Това ще бъде наистина интересно за зрителите”, обяснява актьорът.

За да се подготви отново за ролята си в “Пътят на честта”, Ивайло трябва да си спомни как се е усещал персонажът му. “На мен ми е много по-интересен вътрешният живот на героя, понеже трябва да проследя неговото мислене повече от изявата му. Актьорите можем лесно да се подведем от външния изглед, а всъщност вътрешният свят на героите е онова, което заплени зрителите в първия сезон, и това, което ще ги грабне в новите епизоди.”

Всички около Захариев са любопитни какво предстои в продължението на “Пътят на честта” и току го подпитват да издаде малко от сюжета. “Радвам се, че има хора, които добре помнят какво се случи с героите и докъде бяхме стигнали. С втория сезон ще скочим над техните очаквания, защото сме подготвили нещо много по-добро”, категоричен е той.

Преди да отиде на снимачната площадка, неговата колежка Силвия Петкова се връща към първия сезон на сериала. “Не го бях гледала, защото мразя да се гледам - много съм самокритична. Проследих първите 10 и последните 10 епизода и така се върнах към нещата, които съм правила. Много бързо ми се получи. Все пак актьори сме и веднъж като изградиш някакъв образ, трудно можеш да го забравиш.

Сега съм много по-спокойна, гледам реалистично на процеса, на възможностите си за разгръщане в тази роля и с абсолютно удоволствие идвам на снимки”, разказва Силвия.

По думите ѝ сюжетната линия на нейната героиня Кера в новия сезон ще е малко по-встрани, криминалният свят ще вземе превес. “Сега Кера е една любяща жена, която иска да подкрепя мъжа до себе си”, казва Петкова.

Дали героинята ѝ най-накрая е щастлива? “Това все пак е драматичен сериал и аха да има надежда, но нещата отново се променят. Но ще има много приятни изненади. С нетърпение чакам да видя какво снимат моите колеги, които са в другата сюжетна линия”, казва още Петкова.

“Пътят на честта” започна да се излъчва на 9 септември 2019 г. от понеделник до четвъртък в 22 часа, а последният му 52-и епизод Нова тв показа на 19 декември 2019 г.

Историята в него започна с щастливото семейство на Кера и мъжа ѝ Огнян, които стопанисват хотел в Царево. Мястото се управлява от младите съпрузи, но е собственост на родителите на Огнян - Бонка и Начо. Един ден Огнян отива на лов и никога повече не се връща. Кера остава вдовица и решава да вземе сина си Марти и заедно да търсят пътя си в София, далече от лошите близки на покойния ѝ съпруг.

В столицата Кера започва работа в голям холдинг - на бизнесмена Калоян Станков. За да може да се издържа, тя става гледачка на двете му деца. Когато бизнесменът се разделя със съпругата си по нейно желание, двамата с Кера се влюбват пламенно.

Всичко това се случва на фона на опитите на лошата свекърва Бонка да вземе внучето си. Както и на престъпните схеми, с които си служи Киро Християнина - мутра от прехода, завърнал се в бизнеса и задвижил кървавата си машина за пари.

На финала на сезона злодеите си получиха заслуженото - Бонка е арестувана, след като полицията установява, че е отровила мъжа си с татул. А минути след венчавката си със сестрата на Калоян - Жаки, Киро Християнина е застрелян.

Сценаристки и на първия, и на втория сезон на “Пътят на честта” са доказаният тандем Елена Иванова и Милена Фучеджиева.

За да припомни случилото се досега, Нова тв ще покаже отначало сериала от 12 юли всеки делничен ден от 20 ч.