С "Аида" започва "Опера на върховете"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9990319 www.24chasa.bg
“Опера на върховете” ще ви извиси над Белоградчишките скали с крилете на оперното и балетното изкуство. Снимки: Софийска опера и балет

Композиторът на операта "Аида", Джузепе Верди неслучайно казва, че в изкуството, както и в любовта, преди всичко трябва да бъдем откровени.

“Опера на върховете” ще ви извиси над Белоградчишките скали с крилете на оперното и балетното изкуство и тази година, казват от Софийската опера и балет. "Истинско чудо представлява 6-тият пореден фестивал на Софийската опера сред удивителното величие на този природен паметник!"

Откриването ще се състои на 6 август 2021 г. от 20 ч. с премиера на знаменитата опера "Аида" от Джузепе Верди. Пълният музикален и танцов полет ще включва операта “Аида” и възхитителните балетни спектакли “Лебедово езеро", “Кармен-Сюита”, “Болеро” и “Кармина Бурана”.

С

Магическата сила на изпълненията е многоизмерна и неповторима под скалните зенити, коментират от Операта. Природната акустика на каменните великани е естествено създадена, напълно неподправена и внушително звучаща.

С

С