Д-р Венета Павлова: Екипът на „ЕО Дент” ежедневно дарява усмивки и прави хората щастливи. Това e най-безценният ни капитал

„Бъдещето принадлежи на компетентните”

„Всеки ден отивам на работа, за да върна усмивка, да премахна болка и да хвърля щипка любов”

Д-р Венета Павлова заедно със съпруга си д-р Валентин Павлов са съоснователи и създатели на ЕО Дент-най-голямата верига дентална клиника в България, Акредитирана университетска база за специализация на лекари по дентална медицина. Д-р Венета Павлова е специалист по естетична дентална медицина и магистър по здравен мениджмънт. Зам.-председател е на Асоциацията на денталните мениджъри в България, член на Комисията по квалификация и акредитация към Българския зъболекарски съюз. Ежегодно специализира и участва в най-значимите световни дентални събития. Клиники „ЕО Дент” са носители на приза The best clinic на Европейската бизнес асамблея и на Международна диамантена награда за отличие в качеството. Техни са и европейското отличие за корпоративна социална отговорност, „Златен печат“ за европейски мениджмънт в здравеопазването и „Златна книга“ за завоюван висок престиж и принос към българското здравеопазване. Миналата година мултидисциплинарната общност Global Health & Pharma със седалище във Великобритания обявява „ЕО Дент“ за „Най-добра верига дентални клиники в България 2020”. „В тази трудна за всички ни, различна и предизвикателна година усърдният, неуморен труд и всеотдайност на целия ни екип бе забелязан и оценен. Тази награда е признание за висок професионализъм, устойчивост и растеж, стимул винаги да даваме най-доброто от себе си в името на нашите пациенти”, споделя д-р Павлова, която тези дни отпразнува своя юбилей. Екипът ни ѝ пожелава да бъде все така отдадена на професията и пациентите, а успехът да я следва неизменно и да прави крилете ѝ силни, а мечтите - още по-смели и сбъднати!

Интервюто на д-р Павлова е част от проекта на „24 часа“ и MILA.bg „Жените, които променят“. Тя е сред първите участници в един кръг от жени, с които имаме честта да търсим формулата на успеха и женското щастие, но и да обсъдим на специални срещи в следващите месеци важни обществени теми като образование, здравеопазване, дигитализация и т.н. Стартираме проекта с луксозното издание "Жените, които променят", в което на 300 страници разказваме историите на едни от най-успелите и влиятелни жени в България.

- Какви ценности изповядва вашата компания и каква е вашата лична и професионална мисия?

– В „ЕО Дент” ценностите са постаментът, на който сме стъпили здраво, и на тях градим всичко останало. Висок професионализъм и доверие, непрекъснато развитие и усъвършенстване, вдъхновение, иновативност, креативност, честност, почтеност, лоялност, добронамереност, човечност, позитивизъм, свободолюбие, съпричастност. Нашата професия е много отговорна, но и творческа, ние правим хората щастливи и ги караме да се усмихват уверено на света. Това е и мисията ни със знания и любов да помагаме, да лекуваме, да даряваме здраве, да провокираме пациентите си да захапят здраво живота и да му се радват.

- С какво в своята работа сте по-различна от вашите конкуренти?

– Аз влагам сърцето си в работата. Вече лекувам три поколения пациенти, грижа се за усмивките на толкова много популярни лица и известни личности, чувствам се щастлива и удовлетворена, когато с труда си усмихна някого истински. С повечето пациенти сме и приятели. Една усмивка променя животи. В „ЕО Дент“ сме изваяли стотици хиляди усмивки и наистина сме променили много съдби. Дарили сме толкова усмивки на хора в тежко неравностойно положение, на деца и възрастни със специфични потребности. С мобилните дентални кабинети сме достигнали до труднодостъпните райони и сме върнали самочувствието и увереността на толкова хора, върнали сме възможността им да се хранят, усмихват и живеят пълноценно. „ЕО Дент“ е първата и единствена акредитирана университетска база за специализация на лекари по дентална медицина извън висшите училища. Инвестираме най-много в хората си, в тяхното кариерно развитие, в техния потенциал и професионално израстване, в най-модерна апаратура и иновативни методи на лечение. Създадохме отделни дентални клиники със специалисти по имплантология и хирургия, естетика, ортодонтия, детска дентална медицина, ендодонтия, пародонтология, лечение с лазер, 3D диагностика. Това е може би и най-голямото ни конкурентно предимство – нашият човешки потенциал е и най-големият ни капитал. В „ЕО Дент“ работят над 350 професионалисти – хора, отдадени на призванието да бъдеш лекар.

- Как се промени бизнесът като цяло във време на пандемия? Какво ново разбрахте за вашата компания и колеги в тази извънредна ситуация?

– Covid-19 e истинско изпитание и предизвикателство за всички, за целия свят. Като дентална клиника и екип ни направи много по-силни и сплотени. По-състрадателни и подкрепящи своите пациенти дори в чисто човешки план. Винаги на първа линия! Не сме спирали нито за миг. Когато имаш призвание да си зъболекар и да се грижиш за хора, когато имаш огромната отговорност да запазиш екипа си, тогава трябват решения. Ние с д-р Павлов, мениджърският екип и всички медицински управители на дентални клиники „ЕО Дент“ – проф. Гаврилова, д-р Ченгелска, д-р Райков, д-р Генчева, д-р Милов, д-р Дочев, д-р Понева, д-р Николовски, д-р Шабаб, д-р Дочева, д-р Иванова, за секунда не се поколебахме да останем на работните си места. Дадохме ясна заявка да помагаме в болниците, ако има нужда. Веднага предоставихме при нужда апаратите за вентилация, които имаме. За нас като зъболекари най-важно бе да опазим здравето на пациентите си, на екипа ни и техните семейства. За приповдигане на духа организирахме концерт на балкона на „ЕО Дент“ навръх Гергьовден – „Да се усмихнем зад маските!“. Закупихме и поставихме в пощенските кутии на блоковете около нас български знамена. Поканихме всички да излязат на терасите си и да ги развеем заедно с Мария Силвестър и Ива Давидова. Изпяхме много български песни от терасите и преживяхме вълшебни моменти, които ще помним дълго. Разказвам ви всичко това сега и отново се вълнувам, защото в онзи момент тази подкрепа бе много важна за всички.

- Как една ангажирана жена възпитава своите деца и кое е най-важното за нея в общуването с тях?

– Най-важни са личният пример и любовта, с която ги обгръщаш. Старая се да имат свобода, да имат собствен избор, да не губят детското у себе си и да мечтаят смело. Да помагат и да променят света към по-добро. Да са вдъхновени и щастливи. Да са взискателни към себе си и да знаят много, защото бъдещето принадлежи на компетентните.

- Как е по-просто да се прави успешна кариера – сама или с мъж до себе си?

– За мен винаги споделеният път е по-успешен. Имах шанса да срещна моя съпруг д-р Валентин Павлов – изключителен човек и професионалист. Да, с много любов говоря за него, защото всички, които го познават, знаят, че той е истинският стожер на „ЕО Дент“. Винаги е готов безрезервно да помогне на всеки, дори да пренебрегне себе си. С него сме започнали своя професионален път преди 25 години от един гараж с екип от 5 човека. И през годините с много труд и усилия, с възможността да срещнем толкова много съмишленици и добри професионалисти заедно изградихме верига от дентални клиники „ЕО Дент“. Двамата знаем и вярваме, че всеки човек е уникален и има неизчерпаем потенциал, просто трябва да създадем среда, в която да се развива. Нашият успех е общ успех на целия екип, на нашето голямо семейство „ЕО Дент“.

- На кого и с какво помогнахте дотук и каква благотворителна кауза бихте подкрепили или подкрепяте?

– „ЕО Дент“ е дентална клиника, в която социалнозначимите каузи намират огромна подкрепа и може би са най-мощният двигател за развитие и вдъхновение на екипа ни. Изградихме специализирана дентална клиника за лечение на деца със специални потребности със сензорна зала за преодоляване и овладяване на страха. Оборудвахме модерни операционни за лечение точно според нуждите на децата и възрастните с увреждания. Безвъзмездно лечение и безрезервна помощ са част от нашите ценности. „По-качествен живот за нашите родители“ е проект, който вече 10 години е устойчив и усмихва щастливо много възрастни хора. „Мисия усмивка в Африка“, в която екипът ни дари над 500 пасти и четки на деца в сиропиталището „Бу-бу-бу“ в Занзибар и най-важното – обучи малчуганите как да мият и да поддържат зъбите си здрави.

- Как дефинирате и обяснявате успеха – своя и на други хора?

– Имам любима мисъл: „Хора, обединени в екип, могат да постигнат всичко онова, за което сам човек не може и да мечтае“. Това е успехът – да имаш страхотен екип, да си щастлив и да изпитваш истинско удовлетворение от това, което правиш, и най-важно е да има с кого да го споделяш и да не спираш да мечтаеш.

- Кои са вашите малки радости, които си подарявате? В края на деня кое е по-ценното: успяла или щастлива?

– А защо трябва да има или? Много важен и труден е балансът, но истината е точно в малките неща, в дребните жестове, във вниманието към детайла, в малките радости. Всеки ден отивам на работа, за да върна усмивка, да премахна болка и да хвърля щипка любов.

- Кой е бизнесът на бъдещето, в който ще ви е интересно да се развивате и доказвате?

– Денталната медицина, разбира се. С цялата дигитализация и иновативни технологии е истинско удоволствие да се работи. В „ЕО Дент“ разполагаме с 3D скенери, интраорални скенери, 3D принтери, Т-scan за дигитални анализи на захапката, лазери за безкръвни и безболезнени интервенции, ултразвукова диагностика на става, единствения на Балканите двойно бинокулярен микроскоп за лечение, САD-САМ технологии... И всичко толкова бързо се развива, че непрекъснато се появяват нови и нови апарати. Последното достижение бе робот, който поставя зъбни импланти. Но пък всичко това е и огромен стимул за усъвършенстване и предлагане на най-иновативното и безболезнено лечение на нашите пациенти.

Автор на статията

Mila Online Mila Online


Споделете статията

Четете още