
Могат ли нашенският таратор и лютеницата да влязат в списъка за нематериално културно наследство на ЮНЕСКО, или за това трябва да се кандидатира традиционната ни българска кухня с нейния дух, ритуали и оцелели през годините начини на приготвяне? Този въпрос разбуни духовете след изказване на зам.-министъра на земеделието Светлана Боянова, след като откри щанда ни на селскостопанския салон в Париж. "Ще предложим българската кухня да влезе в световното културно наследство на ЮНЕСКО, съобщи тя. Идеята вече била обсъдена и с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.