50 “Гледки за споделяне” от смартфона в изложба

Най-красивите кадри от конкурса на “24 часа” са подредени в софийската галерия Nova Art Space

400 снимки на България, заснети от 165 читатели. Най-хубавите 102 “Гледки за споделяне”, видени от стотици хиляди във вестника и на сайта.

А общо 50 от най-впечатляващите кадри, изпратени за фотографския конкурс на “24 часа”, вече са подредени в галерия Nova Art Space. Изложбата с тях се открива на 26 октомври, четвъртък, от 17 ч. в артпространството на софийската ул. “Съборна” 3.

Това е равносметката от конкурса, организиран през най-отпускарския месец август, но продължил и през септември заради огромния интерес. В негов вдъхновител се превърна екоминистърът Юлиян Попов, който ще открие изложбата, и заедно ще покажем местата, които не ни разделят, напротив - обединяват ни, вдъхновяват и радват! Впрочем той е този, който ни провокира вашите “Гледки за споделяне” да преминат от телефона в изложба.

Река Валявица на фона на връх Джангал, водопад Бигора, Попинолъшкия водопад, плаж Света Парашкева, Орфеевите скали, водопад Рилска Скакавица, Кобилините стени и много други бяха сред не толкова познатите у нас места, които може да видите в изложбата.

“Поздравления за чудесната инициатива”; “Благодарим на екипа на “24 часа” и на истинския вдъхновител на проекта Юлиян Попов за чудесната идея. Би било прекрасно тази инициатива да се превърне в ежегоден конкурс, защото всяка една снимка носи настроение към сутрешното кафе и е ориентир за следващи интересни маршрути”; “За мен беше огромно удоволствие да участвам, вдъхновявате с този проект. Наслаждавах се и на прекрасните снимки на другите участници, пренасях се на местата, които са заснели”. Такива бяха думите на много от участниците, които пратиха свои снимки.

25 от тях получават награди, сред които са уикенд в спа хотел във Велинград (със съдействието на Kashmir Wellness & Spa Hotel и Arte Spa & Park Hotel), 10 книги от поредицата “50-те най” на издателство “Труд” и 10 тениски с Малкия Иванчо. Към отличените снимки добавихме в изложбата още 25 кадъра, които също си заслужава да се видят.

 

Автор на статията

24 часа


Споделете статията

Четете още