
С поредица от инициативи Авиомузей - Бургас отбелязва днешния Международен ден на авиацията и космонавтиката. Най-интересна за посетителите се оказа дегустацията на космическа храна, казаха за БТА от музея.
Деца и техните родители имаха възможност да опитат различни плодове и овесени каши, приготвени специално за консумация по време на космически полети. Като част от космическото меню посетителите опитаха пиле с ориз и кускус, отново приготвени чрез лиофилизация.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.