Вестник “24 часа” стартира нова информационна кампания за социално отговорно предприемачество, наречена Business Honoris Causa.

Чрез нея искаме да отличим добрите практики в сферата на “корпоративната социална отговорност” и изграждането на работодателска марка.

“Бизнес Хонорис Кауза” ще представя пред обществото онези български компании, които мислят не само за своя бизнес, но и за устойчивото развитие на икономиката, подпомагането на местните общности и повишаване качеството на живот.

В края на годината ще отличим постижения в различни категории:
• Развитие на човешкия капитал и условията на труд
• Опазване на околната среда
• Повишаване на качеството на живот в града/общината
• Принос за развитието на образованието
• Подпомагане на хора в неравностойно положение
• Развитие на гражданското общество и др.
• Меценатство и култура
• Принос в борбата с Covid-19
• Развитие на културно историческото наследство и духовност

Кампанията стартира през Март във вестника и сайта 24chasa.bg. Право на участие в конкурса има всяка българска фирма без значение от мащаба - малка, средна или голяма. Кандидатстването ще става през сайта на вестника, където фирмите ще трябва да попълнят обикновен формуляр.

Редакцията на “24 часа” ще се свърже с номинираните компании и ще разкаже за техните инициативи и проекти в сферата на корпоративната социална отговорност.
Всички номинирани компании ще бъдат допълнително представени и в Алманах на отговорния бизнес, който ще бъде разпространен заедно с вестник „24 часа”.

Предвиждаме и провеждане на Мастър класове с топ мениджъри на социално отговорните компании - онлайн лекции от 60 минути, в които топ мениджърите от компаниите ще споделят опита си и ще дадат съвети пред аудитория от студенти и млади хора, които са в началото на своето кариерно развитие.

В края на годината кампанията ще приключи с Тържествена церемония по отличаване на достойните работодатели с титлата Business Honoris Causa, която включва статуетка (кадуцей - символът на съзидателната сила) и грамота. Наградите ще бъдат определени от компетентно жури, което ще разгледа всички постъпили кандидатури през годината и ще отличи най-достойните сред тях по ясни и публични критерии.

Конкурсът ще се самофинансира чрез такси за участие. За повече информация във връзка с кандидатстването: тел. 02/ 942 2006, 0887 72 79 23 - Васил Люцканов