Военните остават и днес в Смолян, за да помагат на населението

Двадесет военнослужещи от 101-ви алпийски полк - Смолян участват и днес, 4 юли, с техника във възстановяване на проходимостта на инфраструктурата на града, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Те почистват улици, пострадали от обилните валежи, паднали през миналата седмица. Действията на военнослужещите се ръководят от майор Иван

Сухопътните войски още почистват улици след пороите в Смолян

Над 20 военнослужещи от 101-ви алпийски полк-Смолян, участват днес, 3 юли, с техника във възстановяване на инфраструктурата на града, съобщава пресцентърът на Министерството на отбраната. Те почистват улици, пострадали от обилните валежи, паднали през миналата седмица. В Чепеларе с две водоноски военнослужещи доставят вода за детските градини.

Гъбар, изчезнал край Доспат, ще бъде обявен за международно издирване

49-годишен мъж от доспатското село Бръщен ще бъде обявен за международно издирване след като четвърти ден вече не се прибирал. Предполага се, че е преминал на територията на Гърция и се загубил . Тъй като това е чужда територия обаче нито официалните власти, нито доброволци могат да го търсят. Ахмед Кичуков излязъл да бере гъби в събота.

Три дни издирват загубил се по време на излет гъбар

Гъбар прекара близо три дни в гората, след като се загуби по време на излет. Сигнал за изчезналия мъж бил подаден в събота в Районното управление в Мадан, съобщиха от полицията. 59-годишният жител на Чепинци излязъл за гъби в петък сутринта, но така и не се прибрал. Полицаи, горски и местни жители са се включили в издирването му, предаде "Дарик".

Прокуратурата прекрати дело за убийство на банкерка, заради смъртта на извършителя

Окръжна прокуратура-Смолян прекрати наказателното производство по досъдебно производство за умишлено убийство в Пампорово. В хода на разследването е установено, че на 13 февруари 2018 г., около 23 часа, на главен път с. Стойките, обл. Смолян - Курортен комплекс „Пампорово“, в лек автомобил, марка „Ауди ТТ“,

Над 21 млн. лв. ще струва ремонтът на пътя Момчилград - Крумовград -Ивайловград

Стартира рехабилитацията на 32 км от второкласния път II-59 Момчилград - Крумовград - Ивайловград. Инвестицията е за над 21 млн. лв. с ДДС. Проектът се съфинансира със средства от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г. и националния бюджет, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Щетите от пороите в Смолянско надхвърлят 500 000 лв.

Щетите от поройните дъждове в община Смолян надхвърлят 500 000 лв., заяви заместник-кметът Мариана Цекова. И днес продължава разчистването на наноси и засегнати от наводнението участъци от улици и пътища. Описването на пораженията и изчисляването на общия размер на щетите не е приключило, тъй като все още пристигат информации от кметствата в

Отмениха бедственото положение в Чепеларе

Бедственото положение в Чепеларе е отменено, информира общинската пресслужба. Свлачищата са разчистени и е възстановена проходимостта на пътищата в Общината. В късния следобед е отворен и пътят към с. Забърдо, който бе прекъснат от активизирано свлачище. Продължава разчистването на пораженията от поройните дъждове на територията на Община Чепеларе.

Отмениха бедственото положение в Смолян

Бедственото положение в Община Смолян е отменено поради подобряване на метеорологичните условия, информира общинският пресцентър. Нивата на реките в района са спаднали след спирането на валежите и обстановката постепенно се нормализира. Общината продължава с аварийно-възстановителни дейности в засегнатите от поройните дъждове участъци.

Кметът на Смолян: Очаква се днес да отменим бедственото положение

След поройните валежи от вчерашния ден, в Смолян днес се очаква бедственото положение да бъде отменено. Това съобщи пред БНТ кметът на Община Смолян Николай Мелемов. По думите му, обстановката започва да се нормализира, по-големите щети вече са отстранени, а днес предстои почистване на шахти, улици, пътища.

АПИ: Затруднено е движението в Смолянско, има опасност от падащи камъни

Над Смилян имаме проблем - движението е в едната лента, и на пътя Лъки- Момчиловци също. Това заяви пред БНТ инж. Михаил Рашков от Агенция "Пътна инфраструктура". "Има скални срутища към пътя за Наречен. Пътя не е затворен, затруднено е движението. Има опасност от падащи камъни. Моята препоръка е да се кара внимателнои със съобразена скорост",

113 литра дъжд на квадратен метър за нощ извадиха Черна и Бяла от коритата, Смолян под вода (Обзор)

Мобилизираха военни и доброволци в бедстващите Смолян и Чепеларе Наводнени подлези и магазини в Пловдив, 7 коли смачкани от паднали дървета Улиците в Съединение заприличаха на реки, в града няма канализация Проливни валежи - около 113 л/кв. м за една нощ, извадиха реките Черна и Бяла от коритата в Смолян и наводниха града.

113 литра на кв. метър са измерени на връх Рожен в Родопите (Снимки)

Най-голямото количество дъжд в страната е паднал на връх Рожен - 113 литра на квадратен метър, съобщи старши комисар Красимир Шотаров, директор в главна дирекция "Оперативни дейности" при Главна дирекция ПБЗН- МВР. Падналото количество валежи отговаря на червен код, който е в сила в региона в момента, каза областният управител Недялко Славов.

Източват едно от смолянските езера, заради пороя

Пожарникари източват едно от езерата над Смолян, за да освободят обеми за нови води. Пет щранга дърпат около 2500 литра в минутка от водите му и ги прехвърлят към близко дере, обясниха пожарникари. Красивите свлачищни езера над родопския град някога са били 20, сега са останали 7. Пожарникарите точат най-близкото до града езеро,

Свлачище затвори основния път от Смолян за Пловдив

Свлачище от кал и дървета затвори основния път от Смолян за Пловдив в района на бензиностанция "Круиз" преди Чепеларе. Обходният маршрут е: Смолян - Девин - Кричим - Пловдив и обратно. Екипи разчистват инцидентния участък, но не е ясно кога главният път ще бъде пуснат. Заради обилните валежи в региона председателят на Управителния съвет на Агенция

Военни от Сухопътните войски ще помагат на бедстващите жители на Смолян

Модулно формирование от състава на 101-ви алпийски полк ще окаже помощ днес, 28 юни, на населението в Смолян. Вследствие на обилните валежи в града е обявено бедствено положение, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Модулното формирование е в състав от 41 военнослужещи, които със специализирана техника ще изграждат диги на река

Чепеларе също обяви бедствена ситуация

Община Чепеларе обяви бедствено положение заради поройните дъждове и придошлите към населените места води. При долна лифтова станция на Мечи чал дере е излязло и е заляло целия главен път в началото на града, от подхода от Смолян пътят е наводнен, трябва да се кара много внимателно, алармира кметът на Чепеларе Славка Чакърова.

Смолян обяви бедствено положение (Снимки)

Община Смолян е в бедствено положение. Всяко дере носи потенциална опасност вече", заяви пред за "24 часа" кметът на общината Николай Мелемов. Река Черна е преляла и наводнила сградата на пожарната, имоти на КАТ-Смолян , обществени сгради, складове, частни имоти. Обходната магистралата е непроходима и затворена за движение.

Улиците в Смолян се превърнаха в реки, Черна преля (Снимки)

Улиците в Смолян се превърнаха в реки за часове. Шахтите не поемат придошлите дерета и водата тръгна по улиците. Река Черна излезе от коритото в смолянския квартал "Устово", в района на „Топливо“ на изхода за Мадан. Водата е заляла градини. Екипи на Общината, гражданска защита и представители на областната администрация са на място.

Проливните дъждове активизираха свлачища в Смолянско

Продължаващите проливни валежи активизират свличания на земни маси и камъни по пътища в Смолянско, информират от Областната администрация. Свлечена земна маса е затворила тази сутрин за известно време пътя Смолян- Чокманово, но трасето вече е разчистено и проходимо. Паднали камъни са затруднили движението и по обходния път към Мадан.

Следят нивата на язовири и реки в Смолянско заради очаквани силни валежи

На кметовете на 10-те общини в област Смолян е разпоредено да се създаде организация за действие във връзка с очакваните интензивни валежи и гръмотевични бури в следващите дни, информират от Областната администрация. Нивата на язовирите, реките и хидротехническите съоръжения се следят, а общините трябва да предупредят собствениците и ползвателите

Женският “парламент” в Стойките всеки ден привиква кмета на кафе

Следят за мечки и диви прасета, решават дали да блокират пътища “Кафето тук е най-сладко, защото покрай него решаваме общите проблеми на селото, а и споделяме личните радости и несгоди”, казват “парламентаристките” на смолянското село Стойките. От 2008 г. те се събират всеки ден в 9 ч в кафене в центъра на селото.

740 танцьори играят на площада в Девин (Снимки)

740 танцьори от всички фолклорни области в страната играят хора на „Девин денс фест“ 2018. 27 са заявилите участие групи, като само пристигащите от страната са 680, а останалите са местни местните състави. Участниците в надиграването ще получат плакети, грамоти, подаръци от организаторите – Община Девин, „Девин Денс Клуб” и спонсорите на фестивала.

Ограничават движението край Пампорово за два часа утре заради мотообиколка

На 23 юни - събота, от 10 ч. до 12 ч. поетапно ще се ограничава движението в района на курорта Пампорово и прохода „Превала“за провеждане на мотообиколка. По време на мотообиколката движението на моторните превозни средства ще бъде пускано поетапно по маршрута: Автогара „Пампорово“ - село Стойките (път III-864) - проход „Превала“ в посока град

Мотообиколка ще ограничи движението в Пампорово и прохода "Превала" в събота

На 23 юни - събота, от 10 ч. до 12 ч. поетапно ще се ограничава движението в района на курорта Пампорово и прохода „Превала“за провеждане на мотообиколка, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". По време на мотообиколката движението на моторните превозни средства ще бъде пускано поетапно по маршрута: Автогара „Пампорово“ - село

13 студенти от Чехия и Словакия с присъди и глоби, преминали границата от Гърция през браздата

13 студенти от университета в Бърно, Чехия бяха осъдени условно на 3 месеца с тригодишен изпитателен срок и глоба от по 100 лева, заради преминаване на границата от Гърция към България. Студентите - 12 чехи и една словашка гражданка преминала нелегално границата с Гърция в района най 64 гранична пирамида в землището на рудоземскотото село Мочуре.

Пожарникари гониха избягал папагал от цирк в Смолян

Смолянски пожарникари търсиха избягал папагал от клетката на гостуваща циркова трупа в града. Циркът установил липсата му преди смрачаване и подал сигнал тел. 112. Според описанието им става въпрос за папагала порода „Ара“, който се е запилял в района на ул. "Хан Аспарух" срещу кабелния завод в Смолян.

Бум на обаждания на телефонни измамници в Смолян

Множество обаждания на телефонни измамници се наблюдават през последните дни в Смолян, предупреждават от ОД на МВР. Получените сигнали в полицията показват активизиране на ало - рекетьорите, разчитайки на доверчивостта предимно на възрастни хора. От полицията напомнят, че по никакъв повод, дори при съдействие за разследване,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Собственик на заведение прорязва 4 дървета и ги третира с вещество с цел умъртвяването им, за да застрои тротоарната площ до заведението си в кв. "Гео Милев", бл 109 столицата. За това сигнализира в социалните мрежи Михаил Димитров и призовава компетентните органи да вземат отношение по

Сложиха рога на писателката Калина Паскалева. Изкусителката се появи с две плитки под формата на рогчета в косата си пред известен столичен хотел, видя България Днес. Малко малко начумерена, любовта не спира да блика от нея. Красавицата се беше барнала с очила под формата на сърца във фаталния червен цвят.

Оплюваната и сочена с пръст за глупава плеймейтка Нора Недкова прецака Биг брадър! Блондинката изненадващо беше изгонена от риалити шоуто, но реално тя печели от цялата ситуация. Предисторията. В деня на напускането си на къщата Нора се скарва с продуцентите, защото личният й фризьор не я посещава достатъчно често.