Футболистът Коста Босаков от Пловдив: 4 пъти ме връщаха от оня свят

https://www.24chasa.bg/region/article/10004967 www.24chasa.bg

Пловдивският футболист Коста Босаков прекара цели 70 дни в битка с COVID. Сега е щастлив и благодари на медиците, че са го спасили.

"Отлично си спомням как и къде се разболях – когато отидох да взема храна за животните. Бях без маска, човекът, от когото купувам, също. Той кихна  и още като се прибрах, казах на съпругата ми Цвета, че ще се заразя", върна лентата Босаков.

 Приет е в болница, но състоянието му се влошило и спрял да се храни. Получил тежки халюцинации, дори си внушавал, че някой иска да го убие. Интибурали го, за да го спасят и останал на изкуствена вентилация 40 дни. 

"Медицинският екип ме връщаше от оня свят 4 пъти, след като изпадах в клинична смърт", припомни Босаков.
След като го стабилизирали, медиците му казвали: „Бате Коце, ти си герой! Човек с такава воля за живот няма! Ще се справиш!“, припомня легендарният спортист.

Макар да е на 70, бил здрав за годините. Не хващал обаче вяра колко заразна е болестта. Вече е абсолютно убеден, че носенето на маска е много важно, толкова колкото и имунизацията. 
Коста Босаков е бивш футболист на двата елитни пловдивски отбора - ФК „Ботев“и на ФК „Локомотив“, изиграл е 250 мача в А група и е включен в книгата „Най-добрите спортисти на Пловдив“.