Спипаха тир с 14 т кабелни изрезки, докато ги изхвърля край Пловдив (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/10008664 www.24chasa.bg
Водачът на камиона беше заловен, докато стоварва незаконно 14 т кабелни изрезки в землището на с. Триводици, община Стамболийски.

Тир с 14 тона кабелни изрезки е бил заловен, докато ги изсипва незаконно в землището на пловдивското село Триводици. За нарушението алармира кметът на Стамболийски Георги Мараджиев.

"Изпратих незабавно полиция и комисия от общинска администрация, начело със зам-кмета Теодора Вълканска. На място е установено, че шофьорът на камиона е започнал изхвърлянето на отпадъците", разказа  Мараджиев.

Той е потресен от случая. "Такава арогантност и наглост не съм очаквал. Извършителите дори не се крият и го правят посред бял ден", коментира пред 24plovdiv.bg кметът на Стамболийски.

Пред комисията водачът казал, че камионът е на кмета на Пещера.  Незаконната дейност е била преустановена незабавно, като на шофьора и фирмата собственик на камиона са съставени актове. Сезирани са прокуратурата и РИОСВ, обясни кметът на Община Стамболийски. Той благодари на полицията за бързата реакция и съдействието.

Мараджиев обясни, че ако не е бил спипан нарушителят, е щял да бъде санкциониран самият кмет на Стамболийски, тъй като е допуснал нарушение на негова територия. По думите глобата, която е можел да отнесе самия Мараджиев за подобно деяние, е 30 000 лева.

"Чух се с колегата от Пещера и стана ясно, че шофьорът се е опитал да злоупотреби с името му, за да прикрие собственото си нарушение", допълни Мараджиев. Той се засили контрола срещу подобни опити за изхвърляне на отпадъци. Миналия месец е бил заловен нарушител и в с. Йоаким Груево, докато се опитвал да изхвърли отпадъци.

"Има тарикати, които не искат да плащат за депо и хвърлят сметта в отдалечени села", коментира кметът на Стамболийски.