Сринаха със земята незаконни ромски къщи в Стамболийски (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/10011050 www.24chasa.bg
Кметът Георги Мараджиев показва разчистения терен.

Няма милост за такива, които не работят и тормозят хората, отсече кметът Мараджиев

Съборени са незаконните ромски  къщи в квартал "Партизана" в Стамболийски, съобщи кметът Георги Мараджиев.

 "Никога не съм искал да бутам пред погледа на деца. Разчитах на съзнанието на възрастните, за да не се стига до тук. Но не срещнах разбиране. Потуших искрата преди да е станал пожарът", коментира той.

Казва, че приложил с цялата сила закона. "Хора, които не искат да се интегрират, не уважават съгражданите си, крадат, хвърлят камъни по хората и влаковите композиции, постояннно тормозят съседите си - за такива няма милост", категоричен е Мараджиев.  Той уточни, че в общината  живеят много честни и трудолюбиви роми. Всеки ден те са в БКС, чистят, работят, трудят се. Иска да си закупят терените под къщите, да си строят законно, да плащат данъци.

Категоричен е, че ще има ред.  Сега на прицел били тези в Куртово Конаре, които  издевателствали над хората със силната музика.

"Извиках тримата диджеи и ги предупредих! Там, където има проблеми, ще съм на терен! И вечер! Имам властта и закона ми дава право да го приложа с цялата му строгост. Той важи и за разни кандидат-депутати с незаконно строителство, и за кандидати за кметове и кандидати за общински съветници, и за българи, и за роми", завърши Мараджиев.