Въглища се запалиха на пристанище край Видин, пожарните на крак

https://www.24chasa.bg/novini/article/10011805 www.24chasa.bg
Въглища се запалиха на пристанище край Видин, пожарните на крак

Извънредна ситуация вдигна на крак пожарникарите и няколко институции във Видин. Вчера в оперативния център на пожарната постъпил сигнал за тлеещи въглища на кораб, намиращ се в района на пристанище Север в крайдунавския град.

За оглед на мястото незабавно е пристигнал началника на пожарната във Видин. Констатирано е тлеене на въглища в два скачени товарни кораба. За случая по компетентност е уведомена Морска администрация в Лом, по чието разпореждане корабите са установени на котвена стоянка.

Кризисният щаб под ръководството на областния управител на Видин извършва оглед на корабите. След осъществена комуникация с ръководството на ИАМА се създава организация за разтоварване на тлеещите въглища на пристанище Север и загасяването им.

Днес в 8 часа под ръководството на началника на дирекцията на морската администрация в Лом са предприети действия за поетапно разтоварване на тлеещите въглища на територията на пристанището и загасяването им. Операцията протича според планираните действия и към момента няма опасност от възникване на допълнителни инциденти.