В Добрич по неволя гражданите ползват таксита вместо градския транспорт

https://www.24chasa.bg/region/article/10016069 www.24chasa.bg

Към момента градският транспорт в Добрич се използва ежедневно от 13% от гражданите – основно възрастни хора и ученици и много малко работещи.

Останалите го използват по-рядко или въобще не го използват. 2/3 от гражданите не използват градски транспорт и това е в пъти по-голям процент, сравнено с други общини в страната. Линиите на градския транспорт не са синхронизирани, няма спирки в центъра, който се заобикаля – съобщи Виктор Чаушев – председател на сдружението, което изработва нова транспортна схема. Друг голям проблем, че сегашните линии не включват новите вече обособени райони с магазини на различни търговски верити, не достигат до индустриалната зона. Затова в проучването, което е направило сдружението, друг основен извод е, че се ползват изключително много таксита.

Зам.-кметът на община Добрич Росица Йорданова уточни, че предложеният първи вариант на новата транспортна схема ще бъде публикуван на сайта на общината и до края на август всички заинтересовани страни ще могат да се запознаят с него и да изказват мнения и забележки. След това ще бъде организирана дискусия с бизнеса и гражданите. Комисия, назначена от кмета, ще разгледа тази транспортна схема, която след това ще бъде представена пред Общинския съвет.