Добричкият окръжен съд отсъди 2 години условно за смърт на пътя

https://www.24chasa.bg/region/article/10016073 www.24chasa.bg
СНИМКА: Пиксабей

Условно наказание от 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок наложи състав на окръжния съд в Добрич на подсъдим за причинена по непредпазливост смърт при пътнотранспортно произшествие. Мъжът е лишен и от право да управлява МПС за срок от 2 години.

Подсъдимият Д. И. е признат за виновен в това, че на 14 юли 2019 г. по главен път I-9 село Дуранкурлак–Варна в района на Каварна при управление на лек автомобил е нарушил регламентирани в Закона за движение по пътищата правила и по непредпазливост причинил смъртта на жена, която пътувала на задната седалка в колата.

Според посоченото в обвинителния акт в района на Т-образното кръстовище за Каварна подсъдимият загубил контрол над автомобила, в резултат на което превозното средство напуснало платното за движение и се ударило в крайпътно дърво.

Делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт. Постановената от окръжния съд присъда не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред апелативния съд във Варна.