7 сигнала за опити за корумпиране на полицаи са подадени през месец юни

https://www.24chasa.bg/region/article/10023287 www.24chasa.bg

За 35 произшествия на служители от МВР е постъпила информация в прокуратурата - 14 за хулигански прояви и причинени телесни повреди на служители, 1 за кражба на служебно оръжие, 2 за привличане на служители за обвиняеми за извършени престъпления, 1 за трудова злополука, 3 за извършени престъпления от служители, 5 за подкуп, предлаган на служители, 8 за пътнотранспортни произшествия със служебни и лични автомобили, с причинени телесни повреди на служители (2 след употреба на алкохол) и 1 за самоубийство на служител – се посочва в бюлетина за месеца на дисциплината и диспилнарната практика в МВР – съобщават от Областната дирекция на МВР-Добрич. През месец юни в дирекция „Човешки ресурси“-МВР, са постъпили 87 съобщения за произшествия, с участието на 102 служители

Срещу служители на МВР са постъпили 166 сигнала. Приключили са проверките по 91 сигнала – от предходен период, като 1 сигнал е приет за основателен - за неправомерна употреба на физическа сила.

Постъпили са и 7 сигнала с предварителни данни за корупционни прояви, извършени от или срещу служители на МВР. По пет от сигналите е предложен подкуп на служители, които са отказали да го приемат,и срещу извършителя образувано досъдебно производство. Един от сигналите е приет за основателен и срещу служителя се провежда дисциплинарно производство по чл. 207 от ЗМВР. По един сигнал се извършва проверка по чл.205 от ЗМВР.