Оранжерия за марихуана е разкрита в село до Брацигово

https://www.24chasa.bg/region/article/10025644 www.24chasa.bg

Оранжерия за марихуана и последваща обработка на растенията е открита при полицейска операция в брациговското село Козарско, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов.
На мястото са задържани двамата ползватели на имота - 58-годишен мъж от Хаджидимово и 24-годишен от Бургас.
Акцията по разбиване на оранжерията е била проведена в петък след оперативна разработка. Полицейски екипи нахлули в имота, където имало двуетажна масивна постройка, която вътре била оборудвана като високотехнологична автономна оранжерия за марихуана.
По време на претърсването са намерени 2324 растения марихуана в различен стадии на развитие. Иззети са и 9 килограма зелена листна маса. Оранжерията била оборудвана със системи за контрол на температурата и влажността на въздуха, вентилация на помещенията. Използвани били препарати за стимулиране на растежа и обогатяване на почвата.
В някои от стаите били обособени места за дробене и сушене на зелената листна маса и подготвянето и за дистрибуция.
За максимална автономност на нелегалното предприятие в приземен етаж е открита обособена мини електроцентрала, състояща се от три мощни дизелови електрогенератора за производство на ток. Открити са и 20 пластмасови бидона с вместимост от по 1000 литра всеки, повечето от които пълни. Те били използвани за съхранение на дизеловото гориво използвано за работата на генераторите.
С определение на окръжния съд в Пазарджик на двамата задържани мъже е определена мярка за неотклонение "задържане под стража".