Погребват в затворен ковчег шофьора от катастрофата с джип в Родопите

https://www.24chasa.bg/region/article/10026006 www.24chasa.bg

37-годишният Владимир Пехливанов, който загина на място на пътя Давидково- Лъки, след като се преобърна с джипа си ще бъде погребан в затворен ковчег в село Старцево. Селото е потресено от жестоката смърт  на младия мъж. Владимир качил брат и сестра от Давидково и заедно отишли на връх Свобода, където имало празненство. На връщане бил нервен, че оркестъра не му изпълнил поздрав и карал с над 100 км по тесния път. На лек завой джипа поднася и се преобръща няколко пъти по пътното платно.

Още в началото Владимир изхвърчал и бил премазан от колата в областта на главата. Починал е на място. Накрая джипът спрял в крайпътната канавка.

17-годишната Памела успява да се измъкне през прозореца. Припада след като видяла 31-годишния си брат Желязко, затиснат от трупа на шофьора. Наложило се е пожарникари да вдигнат джипа, за да измъкнат трупа на Владимир и Желязко, който се отървава с много натъртвания и ожулвания.

В село Давидково, което е близо до фаталния участък от пътя, решиха да дадат курбан против жертви и катастрофи.

На същият участък, в същия месец, отново в джип през 2017 година загинаха, председателят ОбС в Баните - Велин Фиданов и приятелят му Красимир Купенов. Тритият пътник в джипа Борис Иванов оцеля като по чудо.