Децата от „Лятното училище“ се запознаха отблизо с богатия животински свят на Русенския регион

https://www.24chasa.bg/region/article/10028661 www.24chasa.bg

Русенски деца се включиха в инициативата „Лятно училище“, посещавайки Екомузея в града. Така те сами успяха да разберат колко е любопитен и непознат животинския свят в нашия регион.

Впечатляващият голям мамут, вкаменелости от стари животински видове, разнообразието от птици, наи?-големият аквариум с риби от река Дунав, възстановки на природни забележителности и други експонати за дълго време приковаха погледите на децата. Те влязоха и в макета на пещерата „Орлова чука”, за да видят, къде живеят прилепите. Запознаха се с много от животинските видове, живели по нашите земи през вековете. Видяха предмети от бита, използвани през миналия век, колекцията от кантари и си направиха във всички зали снимки за спомен от посещението. Децата придобиха много нови знания и впечатления от посещението си в един от наи?-модерните и атрактивни музеи в страната - Екомузея в Русе. 

„Лятно училище“ е с продължителност един месец и е част от проекта „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие" на Община Русе“.