Слънчев бряг се задъхва от коли, 15 000 се изсипаха в курорта за един ден

https://www.24chasa.bg/region/article/10029836 www.24chasa.bg
На много места колите са задръстили всички подстъпи към хотелите.

В разгара на лятото Слънчев бряг е задръстен с коли. Само в понеделник 15000 автомобила се изсипаха за един ден в курорта, а в неделя бяха 10000. Така най-големият ни черноморiки курорт се превърна в огромен паркинг. Причината за задръстването е, че курортът масово се посещава от българи и туристи от Румъния, Молдова и Украйна, които идват с личните си автомобили. А в сравнение с миналата година това лято повечето хотели в Слънчев бряг са отворени, което означава и повече туристи.

„Голямото предизвикателство пред нас е справянето с трафика на автомобили, тъй като заради сложността около авиотранспорта, повечето туристи предпочитат да използват автомобилен или автобусен транспорт. Правим всичко възможно да бъдем добри домакини и често правим компромиси към туристите по отношение на паркирането. Но като цяло тази година начинът на посрещане и условията в комплекса са променени във връзка с новите реалности“, заяви изп. директор на Слънчев бряг АД Златко Димитров, визирайки, че до преди COVID пандемията, Слънчев бряг предимно посрещаше организирани туристически групи.

Най-голям трафик се забелязва в дните за уикенд туризъм от петък до понеделник. По това време е пълно с коли както по главната „ул. 1-ва“ в комплекса, така и успоредно на главния път София-Варна в отсечката Несебър – Слънчев бряг – Св. Влас. При пълен капацитет работят и паркингите „Арда“, „Фрегата“ и „Магура“, собственост на държавното дружество.