Най-голямата пътуваща книжарница акостира утре във Варна

https://www.24chasa.bg/region/article/10032130 www.24chasa.bg

От 30 юли до 8 август включително морската столица отново е домакин на най-голямото пътуващо книжно изложение в България - "Алея на книгата" акостира във Варна за своето 12-о издание.

Официално откриване на "Алея на книгата" - Варна е на 30 юли, 18:00 ч., Литературен кът, пешеходната зона на бул. "Сливница“ (в близост до пресечката с ул. "Стефан Караджа“).

Близо 60 от водещите български издателства и книгоразпространители ще представят хиляди книжни заглавия на пешеходната част на бул. "Сливница" - от хотел "Черно море“ до Фестивалния и конгресен център, всеки ден от 10:00 до 22:00 ч., съпътствани от богата Културна програма на традиционния Литературен кът и на шатрите на участниците.

Неизменна и любима част от "Алея на книгата" е Литературният кът, изграден на открито на пешеходния бул. "Сливница", в близост до пресечката с ул. "Стефан Караджа", специално за изложението. Освен домакин на откриването, той е и място за срещи между автори, издатели и читатели. Достъпът до всички събития в Културната програма на "Алея на книгата“ е свободен.

"Алея на книгата" е уникален формат, който през последните години се утвърди като най-мащабното пътуващо книжно изложение в България. Началото е положено именно в морската столица през 2010 г. съвместно с Община Варна, като всяка година изложението утвърждава позицията си на любимо културно събитие от летния афиш на града. 

Организатор на изложението "Алея на книгата" е Асоциация "Българска книга", единствената организация на книгоиздатели, книготърговци и литературни агенти в страната, които произвеждат над 90% от книжната продукция в България. Основните приоритети в законодателната дейност на Асоциацията в момента са превръщането на намалената ставка на ДДС върху книгите от временна в постоянна мярка и заработване на приетия през 2015 г. държавен Стандарт за библиотечно-информационно обслужване.

Снимка Архив