Омбудсманът на Турция в Кърджали

https://www.24chasa.bg/novini/article/10033171 www.24chasa.bg
Кметът на Кърджали Хасан Азис е обсъдил с Шереф Малкоч възможностите за сътрудничество.

Националният омбудсман на Турция и част от екипа му са посетили днес Кърджали и са се срещнали с кмета на общината инж.Хасан Азис, посочват от пресцентъра на общинската администрация.

От там уточняват, че визитата е част от програмата на официалното посещение на Шереф Малкоч в България. Тема на разговорите са били добросъседските отношения и възможностите за сътрудничество.
Кърджалийският кмет е акцентирал върху съжителството между различни етнически и религиозни общности в родопския град, с което той често бива определян като "столица на толерантността".
"Един от изразите на етническия модел е традиционното кафе на кмета, попа и мюфтията на националния празник, с което се дава знак към цялата страна за добро съжителство, разбирателство, комшулък", е казал още кметът.

Националният омбудсман на Република Турция е бил запознат с икономическия профил на района, с реализираните проекти и частните инвестиции. От своя страна Шереф Малкоч е изразил готовност да посредничи на община Кърджали за побратимяване с общини от Турция.