Миленко от Пловдив, пребил до смърт жена си - майка на 9 деца - на съд

https://www.24chasa.bg/region/article/10040551 www.24chasa.bg
Процесът стартира в пловдивския окръжен съд

45-годишният Миленко Рангелов от Пловдив, който на 20 октомври м.г. преби жестоко до смърт жена си, се изправя на съд. За 10 август т.г. е насрочено разпоредителното заседание по делото. Рангелов е обвинен в убийство, извършено по особено мъчителен начин. Предвиденото наказание е доживотен затвор без право на замяна или лишаване от свобода от 15 до 20 г.

Според обвинителния акт Миленко и 39-годишната жертва Сийка Ангелова живеели на семейни начала от 20 г. в пловдивската Шекер махала. Рангелов редовно злоупотребявал с алкохол и пребивал Сийка, която е майка на 9 деца. Поради тази причина през 2019 г. районният съд в Пловдив издал заповед за незабавна защита, която забранявала на Миленко да доближава жилището й и да упражнява физическото и психическото насилие спрямо нея. След известно време обаче тя отново се върнала да живее при него и децата им.

На фаталната дата Рангелов се напил и започнал да бие Сийка, като я удрял с юмруци и ритници по тялото през целия ден. Една от дъщерите им се опитала да й помогне, но Миленко не й позволил. От побоя, продължил няколко часа, жената изпаднала в безсъзнание.

Към 22,30 ч. бил подаден сигнал на тел. 112. Пристигналите на място лекари констатирали смъртта на пребитата. Рангелов бил задържан.
Според заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза, починалата е имала множество травматични увреждания по главата, тялото и крайниците. Причината за смъртта й е остра кръвозагуба с излив на кръв в коремната кухина вследствие на разкъсване на вътрешни органи от силен удар с юмрук или крак.

Рангелов е осъждан досега за грабеж, блудство, възпрепятстване на орган на властта.